Klasszikus paradicsomos káposzta: fél órán belül tálalhatod

3
Nyomtatás
paradicsomos-kaposzta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A paradicsomos káposzta egy igazi klasszikusa a magyar konyhának, könnyen és gyorsan elkészíthető tartalmas ebéd.

A paradicsomos káposztát talán senkinek sem kell bemutatni. A sulimenzán gyakorta rémisztgették vele a gyerekeket, akik jószerivel azt sem tudták, mi fán terem ez az étel.

Mára azonban egy klasszikus magyar köretnek számít, amit sós sültek mellé, például fasírttal kínálnak, így tökéletes lesz az egyensúly az édeskés, savanykás és a sós ízvilág között.

Klasszikus paradicsomos káposzta

paradicsomos-kaposzta

Hozzávalók 4 személyre

A káposztához:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej káposzta
  • 2 ek. étolaj
  • 900 ml paradicsomlé
  • 2 ek. kristálycukor
  • 0.5 tk. fekete bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • ízlés szerint

A rántáshoz:

  • 3 ek. étolaj
  • 3 ek. búzaliszt
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágjuk negyedekre, a torzsáját vágjuk ki.

A negyedeket vágjuk hosszában csíkokra.

A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá a hagymát. Közepes lángon dinszteljük kb. 5-10 percig.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt káposztát, és pároljuk kb. 5-6 percig.

Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomlevet, a cukrot és a fűszereket.

Öntsünk hozzá 2 deci vizet, majd lefedve főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.

Amíg fő a káposzta, készítsük el a rántást.

Egy pici lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a lisztet és csökkentsünk a hőt alacsonyra.  Addig keverjük, amíg halványbarna színt nem kap. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk picit pihenni.

Ha a káposzta megpuhult, öntsünk a levéből a rántáshoz 2 merőkanálnyit, és alaposan keverjük össze, majd az egészet öntsük vissza a káposztára.

Keverjük össze, majd főzzük kb. 4-5 percig. 

Ezzel a paradicsomos káposzta el is készült.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon