A káposztát vágjuk negyedekre, a torzsáját vágjuk ki.
A negyedeket vágjuk hosszában csíkokra.
A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá a hagymát. Közepes lángon dinszteljük kb. 5-10 percig.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt káposztát, és pároljuk kb. 5-6 percig.
Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomlevet, a cukrot és a fűszereket.
Öntsünk hozzá 2 deci vizet, majd lefedve főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul.
Amíg fő a káposzta, készítsük el a rántást.
Egy pici lábasban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a lisztet és csökkentsünk a hőt alacsonyra. Addig keverjük, amíg halványbarna színt nem kap. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk picit pihenni.
Ha a káposzta megpuhult, öntsünk a levéből a rántáshoz 2 merőkanálnyit, és alaposan keverjük össze, majd az egészet öntsük vissza a káposztára.
Keverjük össze, majd főzzük kb. 4-5 percig.
Ezzel a paradicsomos káposzta el is készült.