Krémes sütőtökös hummusz: klasszikus mártogatós őszi köntösben

1
Nyomtatás
Sutotokos-hummusz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készítsd el a klasszikus mártogatóst őszi kivitelben: bármilyen sütőtököt használhatsz hozzá, és tökéletes pirítós mellé, tortillachipshez vagy akár hamburgerbe is.

Azt vallom, hogy a klasszikus, tisztán csicseriborsósnál nem létezik jobb hummusz. Ha azonban elengedjük a letisztult ízvilágot, akkor rengeteg különféle variációban elkészíthető. Az extra ízekért és vitaminokért próbáld ki céklával, vörös lencsével, vagy ahogy ebben a receptben is láthatod, sütőtökkel.

Az összeállításhoz szükséged lesz sütőtökpürére, amit érdemesebb otthon elkészítened. A szükséges adaghoz kb. kétszeres mennyiségű tököt süss, majd kihűlés után hámozd meg, és használd a leírás szerint. Ha mégis bolti sütőtökpürére esik a választásod, akkor arra figyelj, hogy tisztán sütőtökből készült legyen, és ne tartalmazzon fűszereket vagy hozzáadott cukrot.

Őszi sütőtökös hummusz

Sutotokos-hummusz

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g sült sütőtök vagy sütőtökpüré
  • 1 db konzerves csicseriborsó (240 g leszűrve)
  • 3 ek tahini
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek friss citromlé
  • 0.5 tk
  • 1 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk pirospaprika
  • 1 csipet szárított chilipehely
  • néhány evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és addig dolgozzuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A kívánt állag eléréséhez adhatunk hozzá néhány evőkanál vizet.

Fogyasszuk reggelire pirítós mellé, mártogatósként chips vagy zöldség mellé, szendvicsekhez, hamburgerhez vagy tacóhoz töltelékként.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon