Krémes sütőtökös hummusz: klasszikus mártogatós őszi köntösben
Készítsd el a klasszikus mártogatóst őszi kivitelben: bármilyen sütőtököt használhatsz hozzá, és tökéletes pirítós mellé, tortillachipshez vagy akár hamburgerbe is.
Azt vallom, hogy a klasszikus, tisztán csicseriborsósnál nem létezik jobb hummusz. Ha azonban elengedjük a letisztult ízvilágot, akkor rengeteg különféle variációban elkészíthető. Az extra ízekért és vitaminokért próbáld ki céklával, vörös lencsével, vagy ahogy ebben a receptben is láthatod, sütőtökkel.
Az összeállításhoz szükséged lesz sütőtökpürére, amit érdemesebb otthon elkészítened. A szükséges adaghoz kb. kétszeres mennyiségű tököt süss, majd kihűlés után hámozd meg, és használd a leírás szerint. Ha mégis bolti sütőtökpürére esik a választásod, akkor arra figyelj, hogy tisztán sütőtökből készült legyen, és ne tartalmazzon fűszereket vagy hozzáadott cukrot.
Őszi sütőtökös hummusz
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g sült sütőtök vagy sütőtökpüré
- 1 db konzerves csicseriborsó (240 g leszűrve)
- 3 ek tahini
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek friss citromlé
- 0.5 tk só
- 1 tk őrölt kömény
- 0.5 tk pirospaprika
- 1 csipet szárított chilipehely
- néhány evőkanál víz
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és addig dolgozzuk, amíg teljesen krémes nem lesz. A kívánt állag eléréséhez adhatunk hozzá néhány evőkanál vizet.
Fogyasszuk reggelire pirítós mellé, mártogatósként chips vagy zöldség mellé, szendvicsekhez, hamburgerhez vagy tacóhoz töltelékként.
-
2024-04-08 07:50:02
-
2023-10-14 07:50:01
-
2023-08-28 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!