Gyors quinoasaláta sok fehérjével: könnyed, mégis tartalmas ebéd

12
Nyomtatás
Quinoasalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a hideg egytálétel nemcsak finom, de nagyon egészséges is: a rostban gazdag quinoa mellé fehérjedús csicseriborsó és bab is kerül, és avokádótól lesz még tartalmasabb.

Ez a frissítő és könnyed quinoasaláta a legjobb választás olyan alkalmakra, amikor valami nagyon finomat és táplálót ennél. Az elkészítése kevés időt vesz igénybe, gyakorlatilag minden mást elő tudsz készíteni azalatt, amíg a quinoa megfő, utána pedig már csak össze kell keverned a hozzávalókat, és eheted is.

Az ételbe olyan finom és tartalmas hozzávalók kerülnek, mint a fehérjedús csicseriborsó és a vörösbab, a krémes avokádó vagy a roppanós kaliforniai paprika. Az egészre pedig friss lime-lé és koriander kerül, amelyek üdévé és aromássá varázsolják az alapot.

Csicseriborsós quinoasaláta

Quinoasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g quinoa
  • 1 közepes lila hagyma felszeletelve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 ek. friss gyömbér apróra vágva
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika feldarabolva
  • 0.5 db sárga kaliforniai paprika feldarabolva
  • 1 db konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 1 db konzerves vörösbab leszűrve
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 0.5 db lime leve
  • 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
  • 1 nagy érett avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát főzzük meg az itt leírtak szerint. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.

A hagymát dinszteljük üvegesre az olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk 1 percig. Mehet bele a kétféle paprika, a csicseri- és a babkonzerv, a só és bors, és további 5 percig pároljuk őket alacsony hőfokon. (A paprika nem kell, hogy megpuhuljon, éppen elég, ha elkezd kissé illatozni.)

Vegyük le a tűzről, locsoljuk rá a lime levét (tetszés szerint akár többet is a megadott mennyiségnél), és keverjük bele a megfőtt quinoát és a koriandert (vagy petrezselymet). Közvetlenül fogyasztás előtt adjuk a salátához az avokádót, mert gyorsan megbarnul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon