Mennyei duplacsokis zabszelet: sütni sem kell, annyira egyszerű
Ez az édesség az amerikai csokidarabos keksz reform megfelelője, azonban annál jóval egészségesebb, így akár csokis müzliszeletnek is beillene.
A flapjack nem más, mint egy vajjal vagy más zsiradékkal, barna cukorral és folyékony édesítővel összekevert, majd megsütött zabszelet. Mivel ez egy vegán változat, így a recept vaj helyett kókuszolajat használ, emiatt pedig növényi étrendbe is beilleszthető.
Folyékony édesítőből szintén a növényi eredetű juharszirup szerepel, de a recept agávésziruppal vagy akár mézzel is tökéletesen működik. A barna cukorhoz azonban ragaszkodj, hiszen az adja meg a szeletek kellemes aranybarna színét és enyhén karamellás ízét.
A megadott mennyiségek egy 20x20 cm-es sütőformához elegendők.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a juharszirupot és az olvasztott kókuszolajat.
Kanalazzuk a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és alaposan nyomkodjuk az aljára, hogy jó tömör legyen.
Tegyük 170 fokra előmelegített tepsibe, és süssük 30 percig. Vegyük ki, és szeletelés előtt hagyjuk 15 percig hűlni.
Száraz, hűvös helyen tárolva 10 napig eláll.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu