Tartalmas lencsés ragu egyszerűen: pénztárcabarát opció tészták mellé

Lencses-ragu-tesztaval-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a zöldséges ragut egyszerűen és gyorsan elkészítheted: hűtőben több napig is eláll, és bármikor frissen főzheted ki mellé a tésztát.

Ez a tartalmas lencsés fogás annyira gyorsan készül, hogy bármelyik hétköznap este összedobhatod. A hasonló ízvilágú, ám sokkal összetettebb lencsés bolognai raguval szemben sokkal egyszerűbb ételről van szó, ám a lényeges alapanyagok mind helyet kaptak benne. A lencse, a répa, a hagyma és a gomba felelnek az alapízekért, az egészet pedig a sűrű paradicsomszósz teszi krémessé.

A hagyományos barna lencse helyett használj francia Puy lencsét, mert kevésbé fő szét, és minden falatra jut majd roppanós és krémes textúra is. Ha pedig még nem igazán ismered az egyes lencsefajtákat és felhasználásukat, akkor ebből a cikkünkből részletesebben is olvashatsz róluk.

Krémes lencsés ragu

Lencses-ragu-tesztaval

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db sárgarépa lereszelve
  • 250 g csiperke felszeletelve
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 250 g főtt Puy lencse (konzerv is lehet)
  • 700 ml paradicsompassata
  • 1 csokor friss petrezselyem a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt az olívaolajjal, és pirítsuk benne 8-10 percig a hagymát, a fokhagymát, a répát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet, a szójaszószt, a főtt lencsét és a paradicsompassatát, és közepes hőfokon főzzük őket együtt is további 8-10 percig. 

Szórjuk meg friss petrezselyemmel, és tetszés szerinti tésztával fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük