A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel tetszőlegesen, majd áztassuk hideg vízbe, és tegyük félre.
A sárgarépát is tisztítsuk meg, daraboljuk fel tetszőlegesen, és tegyük félre.
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra, és tegyük félre.
A hagymát is tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra, és kevés olajon vagy zsíron kezdjük el üvegesre dinsztelni. Ezután dobjuk rá az előkészített húst, majd pirítsuk fehéredésig. Amikor a hús színt kapott, szórjuk rá a fűszerpaprikát, sót, borsot és majoránnát, majd öntsük fel vízzel.
A pörköltet félig lefedve, közepes láng fölött főzzük körülbelül 3 órát, az elfőtt folyadékot pótoljuk. Ezután keverjük hozzá az előkészített krumplit és sárgarépát, főzzük még 40-50 percig, amíg minden alapanyag megpuhul.