Kiadós marhapörkölt zöldségekkel dúsítva: így lesz sűrű a szaftja

Marhapörkölt zöldségekkel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes marhapörkölt nagyon tartalmas a zöldségeknek hála. A fogás mellé jár a friss kenyér és a savanyúság is!

A marhapörkölt kedvelt étek, ami akkor az igazi, ha a szaftja jó sűrű, a hús pedig vajpuha, szinte szétolvad a szájban. A régi kedvenc sokféle változatban készülhet, családonként változik a receptúra. A pörköltet jólesik nokedlivel, tarhonyával vagy krumpligombóccal fogyasztani, de egyszerűen kenyérrel is lehet tunkolni.

Most egy igazán különleges receptet mutatunk, mivel a hús mellé krumpli és sárgarépa is kerül, így egy laktató egytálételt, szinte gulyást kapunk. A pörköltbe bőven lehet még izgalmakat csempészni: vörösbor, paradicsompüré vagy csípős paprikakrém is mehet bele. Tálalásnál friss petrezselyem is kerülhet rá, a kenyér és a savanyúság pedig kötelező mellé. A fogás bográcsban is elkészülhet, óriási adagban: hogy a szaftja jó sűrű legyen, sok hagyma kerüljön a pörkölt alá.

Marhapörkölt zöldségekkel

Marhapörkölt zöldségekkel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 80 dkg marhahús (lábszár)
  • 3 darab vöröshagyma
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel tetszőlegesen, majd áztassuk hideg vízbe, és tegyük félre.

A sárgarépát is tisztítsuk meg, daraboljuk fel tetszőlegesen, és tegyük félre.

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra, és tegyük félre.

A hagymát is tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra, és kevés olajon vagy zsíron kezdjük el üvegesre dinsztelni. Ezután dobjuk rá az előkészített húst, majd pirítsuk fehéredésig. Amikor a hús színt kapott, szórjuk rá a fűszerpaprikát, sót, borsot és majoránnát, majd öntsük fel vízzel.

A pörköltet félig lefedve, közepes láng fölött főzzük körülbelül 3 órát, az elfőtt folyadékot pótoljuk. Ezután keverjük hozzá az előkészített krumplit és sárgarépát, főzzük még 40-50 percig, amíg minden alapanyag megpuhul.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon