Karcsúsító csirkemellsaláta sokféle zöldséggel: joghurtos öntettel igazán frissítő
A sokféle zöldséggel készült joghurtos csirkemellsaláta jól behűtve a nagy melegben is frissítő.
Ha az ünnepi szezon után egészséges, könnyű, mégis ízletes ételekre vágysz, szeretnél súlyt leadni, esetleg a kiegyensúlyozott táplálkozás is a céljaid között szerepel, akkor a natúr csirkemell és zöldséges bulgur külön-külön és együtt is jól jöhetnek.
A csirkemell alacsony szénhidrát- és zsírtartalommal rendelkezik, könnyen ízesíthető, kiváló fehérjeforrás. Ha megfelelően készíted el, bátran ehetsz belőle diéta során is.
A bulgur rosttartalma kétszerese a barna rizsnek, és nagyon sok antioxidánst is tartalmaz. Víz helyett húslevessel is felöntheted, úgy még ízletesebb lesz. A paradicsom mellé pedig bármilyen, a kamrában található zöldséget is tehetsz.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Melegítsünk fel egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, majd süssük a csirkemellek mindkét oldalát aranybarnára. Ez általában 5-7 perc oldalanként, de ez függ a csirkemell vastagságától. A húst akár grilllapon is megsüthetjük.
A bulgurt mossuk át, majd dobjunk hozzá sót, és öntsünk rá két dl forró vizet. Hagyjuk állni addig, amíg magába szívja az összes vizet. Ha ekkor még nem elég puha, pótoljuk a forró vizet, ha pedig marad rajta folyadék, öntsük le róla.
A paradicsomot vágjuk fel ízlés szerint, és adjuk a bulgurhoz. Ízesítsük citromlével, apróra vágott petrezselyemmel, és jól keverjük össze.
A csirkével együtt tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu