Nyári töltött paprika, ha két napra főznél: rizs helyett bulgur gazdagítja

Nyári töltött paprika  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltött paprika igazi nyári kedvenc, mely házi paradicsomlével és zeller zöldjével készítve lesz igazán finom.

Enni mindenki szeret, a főzés, az más kérdés. Főleg ilyenkor, nyáron, ebben a borzasztó hőségben még a legnagyobb szenvedéllyel megáldottak is kerülik a konyhát. Ez érthető is, de enni azért mégis kell. Én amondó vagyok, ha már főzök, akkor olyat, ami másnap is finom, így sokkal kevesebb időt kell a konyhában tölteni. Az egyik nagy kedvenc, a töltött paprika is azon étkek közé tartozik, melyek másnap is pompásak, ezért is megéri összedobni.

A töltött paprika hagyományosan darált hússal és rizzsel töltve készül, ám találni olyan recepteket, melyekben csak a hús szolgálja a tölteléket. Ha hajlandó vagy egy kis újítást vinni a régi kedvencbe, akkor hagyd el a rizst, helyette bulgurral keverd a húst. A mártás házi paradicsomlével készítve az igazi, ám ha ez nem áll rendelkezésedre, akkor használj helyette boltit. Amit viszont ne hagyj ki az ételből, az a zeller zöldje. A gumóját tedd a hűtőbe, majd húslevesbe felhasználod, a szép zöld leveleit pedig tedd a mártásba, ez adja meg a jellegzetes ízét.

Nyári töltött paprika

Nyári töltött paprika  ct

Hozzávalók 4 személyre

Töltelék:

  • 80 dkg darált hús (sertés, pulyka, csirke)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 20 dkg bulgur
  • 2 darab tojás
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 12 darab paprika

Mártás:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 liter paradicsomlé
  • 1 csokor zeller zöldje
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, bulgurt, tojást, reszelt vöröshagymát, fokhagymát. Az alapanyagokat keverjük alaposan össze.

A paprikákat mossuk meg és csumázzuk ki, majd töltsük meg a darált húsos töltelékkel.

Mártás:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána keverjük hozzá a lisztet, majd apránként öntsük fel a paradicsomlével. Ezután fűszerezzük sóval és borssal, a zeller zöldjét is adjuk hozzá és a töltött paprikákat is pakoljuk bele. A töltött paprikákat lefedve, 30-35 perc alatt főzzük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük