Isteni húsmentes lasagne cukkinivel: rengeteg sajt pirul a tetejére
A lasagne húsmentesen, cukkinivel készítve is ellenállhatatlan.
Hétköznapokon, de nyáron aztán pláne nem szeretnénk órákig a tűzhely mellett állni. Szerencsére ezekre az esetekre vannak a jó kis tésztaételek, amelyeket tényleg gyorsan és változatosan lehet elkészíteni. Paradicsomos vagy tejszínes szósszal, de akár csak olívaolajos keverékkel is összeforgathatod, lehet húsos vagy teljesen vegán is. Ha zöldségekkel párosítod, akkor az alapvetően gyorsan felszívódó szénhidrátban gazdag ételből kicsit lassabb felszívódásút csinálsz.
A cukkini amúgy is nagyon egészséges zöldség, magas víz-, alacsony kalóriatartalmú, rostdús, és semleges íze miatt nagyon változatosan elkészíthető zöldség. A sajt minden formában illik hozzá, pogácsának gyúrva is. Tésztával összeforgatva is isteni, de azért, hogy erőteljesebb legyen az íze, a sajt mellé fokhagymát is keverj.
Egy nagyobb lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá bőven sót, és főzzük al dentére a tésztát a csomagoláson leírt utasítás szerint.
A cukkinit mossuk meg és karikázzuk fel. A fokhagymát szeleteljük fel.
Egy másik lábasba öntsünk vizet, kicsit sózzuk meg, majd tegyük bele a cukkinikarikákat. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 10 percig, hogy megpuhuljon.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk olajat, és pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Adjuk hozzá a chilipelyhet, majd a lecsepegtetett cukkinit, és pirítsuk pár percig folyamatos kevergetés mellett.
Ha kész, forgassuk össze a tésztával, szórjunk rá parmezánt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu