receptek
-
2024 május 2.
Krémes karfiolcurry csicseriborsóval: indiai ebéd húsmentesen
Ez a curry a karfioltól kapja a karakteres ízét, a csicseriborsótól pedig tartalmas és fehérjedús lesz: szuper opció ebédre és vacsorára is.
-
2024 május 2.
Színes mángoldsaláta pár hozzávalóból: könnyű köret húsok mellé
A tavasszal együtt a salátaszezon is elstartol, tele friss zöldségekkel. Ezúttal egy mángoldsaláta-receptet mutatunk.
-
2024 május 2.
Granolakosárkák joghurttal és gyümölcsökkel: muffinformában sülnek ropogósra
Ez az egyszerű, de ötletes harapnivaló akár több napra is ellát rostban gazdag reggelivel: a granolás alap adott, a feltétet pedig te alakítod!
-
2024 május 2.
Jól kenhető libatepertős pástétom: ropogós kenyérrel kínáld
A házi pástétom ízletes, picit pikáns, köszönhetően a mustárnak és a tárkonyecetnek. Az elkészítése egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel megalkothatják.
-
2024 május 1.
Gyümölcstekercs házilag: vitaminbomba édesség alig valamiből
Biztosan mindenki evett már gyümölcsrollt. Ez az édes, gyümölcskivonattal készült desszert ma már retró édességnek számít, azonban itt az ideje, hogy újra divatba hozzuk!
-
2024 május 1.
Így készül a vegán sajtszósz: ezzel a változattal nem foghatsz mellé
Ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbben készülő vegán sajtszósz, ami pont olyan, mint a mexikói queso: torlillachips mellé kötelező!
-
2024 május 1.
Gazdag csirkés pite tésztakosárban: krémes, tejszínes a töltelék
Egy finom, házi készítésű csirkehúsos pite szinte minden étkezésre tökéletes fogás lehet. Receptünket ezúttal zöldségekkel gazdagon és krémes mártással prezentáljuk.
-
2024 május 1.
Tartalmas zöldségfasírt indiai módra: a pakora ropogósra sül
Készíts indiai stílusú, ínyenc zöldségfasírtot: az alapja krumpli és sárgarépa, amelyeket a gazdag fűszerezés tesz ínycsiklandóvá!
-
2024 április 30.
Korianderes rizs lime-mal: gyors köret húsok mellé
Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges rizsköretet mutatunk, amelyben a lime és a koriander ízei ölelkeznek össze.
-
2024 április 30.
Ősi puding úgy, ahogy a törökök készítik: nagy adagban szokás szervírozni
Az asurét Noé pudingjának is szokták nevezni. A különleges desszertet az iszlám vallás szerint Muharrem hónap tizedik napján készítik.
-
2024 április 30.
Citromos-petrezselymes csicserisaláta: friss, lédús zöldségekkel keverd
Laktató, frissítő, tele van minden jóval ez a saláta, amely akár könnyed vacsoraként is helytáll.
-
2024 április 30.
Szaftos és ízletes csirkepaprikás: eteti magát, olyan finom
A csirkepaprikás jó minőségű fűszerpaprikával és háztáji csirkével készítve az igazi. A szaftos fogást nokedlivel vagy tésztával kínáld.
-
2024 április 29.
Epres spárgasaláta rukkolaágyon: tavaszi, frissítő ízvilág
Ez a saláta gyors, friss és tele van vitaminokkal, ráadásul nagyon különleges: eper, spárga és rukkola alkotja.
-
2024 április 29.
Mennyei rebarbarás koktél: csupán 3 hozzávalóból készül
Itt a rebarbaraszezon, ami rengeteg lehetőséget rejt magában. Ennek apropóján mutatunk most egy üdítő, rebarbarás koktélreceptet!
-
2024 április 29.
Darált húsos ragu salátába töltve: mutatós előétel kevés munkával
Viszonylag gyorsan és kevés munkával készül ez az ízekben gazdag ragu, ami salátalevélbe töltve lesz igazán mutatós.
-
2024 április 28.
Baconnel körbetekert avokádó: egyszerűen készül a pompás vendégváró
Az ízletes finomság kevés munkával készül, kínálhatod köretként és előételként is. Az biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.
-
2024 április 28.
Ropogós margherita pizza: 4 egyszerű lépésben készül
Ezt a margherita pizzareceptet még az egészen kezdők is el tudják készíteni, ezzel kitanulva a ropogós, házi pizza sütésének művészetét.
-
2024 április 28.
Kényeztető epres muffin: citromhéj és mandula bolondítja meg
Ez az epres muffin új megvilágításba helyezi a gyümölcsös sütiket: álompuha tésztájának és a ropogósra pirult mandulaszórásnak képtelenség ellenállni!
-
2024 április 27.
Padlizsán adobo módra: pikáns ázsiai fogás egyszerűen
Készíts krémesre sült és pikáns padlizsánt ázsiai módra: sok fokhagyma, szójaszósz és ecet ízesíti.
-
2024 április 27.
Mennyei, tavaszi pohárkrém rebarbarával: 20 perces recept
A rebarbarából nemcsak limonádét és koktélt lehet készíteni, hanem mennyei pohárkrémet is. Mutatunk is egy szuper gyors desszertet!
-
2024 április 27.
Krémes, tavaszi spárgás rizottó: így készítik az olaszok is
Az üde, krémes spárgás rizottó hamisítatlan tavaszi fogás. Sikerének egyik titka a minőségi fehérbor.
-
2024 április 27.
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: pikáns fűszerek teszik izgalmassá
Csirkemell, spenót és sajt találkozik ebben a csodás receptben, ami garantáltan elnyeri az egész család tetszését.
-
2024 április 26.
Olasz saláta csíráztatott mungóbabbal: balzsamecettől lesz izgalmas
Ez az olaszos ízvilágú saláta nem hétköznapi alapanyagból készül: vitamindús csíráztatott mungóbab kerül bele.
-
2024 április 26.
Mangóval és tejszínhabbal töltött palacsinta: klasszikus recept egzotikus kiadásban
Krémes, édes és üde ez a friss gyümölccsel töltött palacsinta, ismerős, mégis különleges desszertet tálalhatsz.
-
2024 április 26.
Selymes póréhagymaleves: krémsajt teszi ellenállhatatlanná
Könnyű és finom az egyszerű póréhagyma-krémleves, amely selymes textúráját a krémsajtnak és a tejszínnek köszönheti.
-
2024 április 26.
Krémes, tojásos carbonara roppanós spárgával: 20 perc alatt kész
A klasszikus carbonarát talán senkinek sem kell bemutatni. Ez a variáció ugyanakkor a spárga ölelésével visz bele egy új ízt ebbe a kiváló ételbe.
-
2024 április 26.
Gusztusos és ízletes töltött kaliforniai paprika: hús nélkül is kiadós fogás
Az édeskés, színes kaliforniai paprika gombával, zöldségekkel és rizzsel töltve készül. Nagyszerű húsmentes étek, amit egyszerű megalkotni.
-
2024 április 25.
Roppanós spárga leveles tésztában: gyors előétel vagy könnyed ebéd
Spárgarajongóként mindenképp készítsd el ezt a mutatós vendégvárót: gyors, egyszerű és nagyon különleges.
-
2024 április 25.
Epres-joghurtos ivólé: selymes kortyolnivaló a hűtőből
Ez a gyors, könnyű és hűsítő ivólé finom, egészséges, sok vitamint és fehérjét tartalmaz: tökéletes választás meleg napokra.
-
2024 április 25.
Ropogósra pirult Spaghetti all’Assassina: előbb sütik, utána főzik
A tészta különlegessége nem az ízesítésében, hanem a technológiában rejlik, ha az olasz konyha szerelmese vagy, mindenképp adj neki egy esélyt!