39 találat
-
2021 július 23.
Mutatjuk, hogy készül a tökéletes házi jegestea: 3 tippet adunk
Nyáron különösen figyelni kell a folyadékbevitelre, a nagy forróságban a víz mellett jólesik ízesített, hideg finomságokat szürcsölni, ilyen a jegestea is.
-
2021 július 22.
Maradékmentő ötletek: mutatjuk, mit kezdhetsz a megmaradt főtt hússal vagy rizzsel
A hűtőben megbújó maradék egy idő után a kukában landol, pedig egy kis kreativitással új finomságokat lehet készíteni az előző napi vacsorából, mutatjuk, mit lehet kezdeni a megmaradt étellel.
-
2021 július 19.
A só nem csak főzésnél jöhet jól: műanyagot és fémet is tisztíthatsz vele
Ha nem is tartasz otthon fűszerarzenált, az alapízesítők biztosan megtalálhatóak a konyhádban, ilyen a só és a bors, amelyek nélkül nem lehet létezni.
-
2021 július 17.
Nem csak a strandon ehetsz finom hekket: mutatjuk, hogy lesz tökéletes
Sok családban a hal csak néhanapján kerül az asztalra, a leggyakrabban karácsonykor vagy a nyári hőségben ennénk szívesen.
-
2021 július 10.
3 dolog, amire figyelni kell, ha rácsos pitét készítesz: fontos az elősütés
A pite igazi nagyirecept, soha nem lehet ráunni, édes vagy sós töltelékkel is mennyei. Az elkészítése nem nehéz, csupán néhány dologra kell figyelni, hogy a végeredmény csodás legyen.
-
2021 július 9.
Így lesz roppanós a kovászos uborka: 7 dolog, amire figyelni kell
A kovászos uborka jéghidegen és roppanósan az igazi, nem csak sültek és szendvicsek mellé tökéletes, a kánikulában magában is jólesik falatozni.
-
2021 július 8.
7 hiba, amit ne kövess el, ha zöldséget grillezel - A fűszerezés és az előfőzés is fontos
A grillezés a nyárhoz kötődő tevékenység, nemcsak egy sütési módszer, hanem életérzés is, ettől függetlenül megvannak a maga kis praktikái és buktatói.
-
2021 július 6.
Így a legkönnyebb feldarabolni a dinnyét: egyszerű technika, amit imádni fogsz
A technikának köszönhetően sokkal szebben kínálhatod és könnyebben fogyaszthatod el a dinnyét.
-
2021 július 4.
5 tipp a műanyag palack konyhai felhasználására: nem kell rögtön a szemetesbe dobni
Műanyag palackból számtalan ötletes és jópofa dekorációt vagy praktikus eszközt lehet készíteni, mi most azt néztük meg, hogy a konyhán belül hogyan lehet hasznosítani.
-
2021 július 1.
Hányféleképpen készülhet a lecsó? Így lesz a legfinomabb az alap
Kenyérrel tunkolva vagy nokedlire szedve káprázatos a lecsó, mindenkinek van egy bevált receptje, amit otthonról hozott, váltig állítva, az övé a legjobb.
-
2021 június 27.
Hogyan lesz a legfinomabb a kukorica? Nem csak főve, sütve is érdemes kipróbálni
A kukorica, népies nevén tengeri vagy málé, a nyár egyik kedvenc csemegéje, amit nem csak főve érdemes fogyasztani.
-
2021 június 26.
Tudod, hogyan kell gyümölcsöket kandírozni? Két módszert is mutatunk
Kandírozás során a gyümölcsöt tartósítják, vagyis a víztartalmát csökkentik, a cukrot pedig növelik.
-
2021 június 24.
A titok, amitől foszlós lesz a házi péksüti – Az ősi japán módszer csodát tesz a tésztával
A tang zhong ősi japán technológia, amit pékáruk készítésénél szoktak használni, mivel sokkal puhább, foszlósabb lesz tőle a kenyér, kalács vagy más péksütemény.
-
2021 június 23.
Milyen géppel lehet házi magvajat készíteni? Sajnos nem mindegyik aprító alkalmas rá
A házi magvajak elképesztően finomak, táplálóak és sokkal olcsóbbak, mintha készen vennéd meg őket.
-
2021 június 20.
4 tipp, hogy tökéletes legyen az otthon sütött torta: a tésztától a díszítésig
A házi süteménynek nincsen párja, legyen szó pitéről, fánkról vagy tortáról, az otthon gyártott desszert felbecsülhetetlen értékű, de nem mindegy, hogyan készül.
-
2021 június 18.
Így lesz tökéletes a francia lecsó – Ezekre figyelj a ratatouille készítésénél
Padlizsán és cukkini puhára párolva paprikás-hagymás alapon: ez a francia lecsó, vagyis a ratatouille. A zöldséges egytálétel jól elkészítve szaftos és krémes lesz.
-
2021 június 17.
Hasznos tanácsok sütinyalóka készítéséhez: szikkadt piskótából az igazi
Pálcikára szúrt falatnyi tészta a cake pop, vagyis a sütinyalóka, imádnivaló nassolnivaló, amely még dekorálásra is alkalmas.
-
2021 június 16.
10 szuper ötlet a fokhagyma felhasználására – Tippek a pucolástól a főzésig
Szinte nincs olyan étel - az édességeket leszámítva -, amit nem tesz jobbá egy kevés fokhagyma, arról nem is beszélve, hogy nagyon egészséges alapanyag is.
-
2021 június 15.
Mutatjuk, hogy kell dolgozni a tejszínnel: máshogy viselkedik a hab- és a főzőtejszín
A tejszín nem csak sütéshez, főzéshez is használható alapanyag, sós és édes finomságok készítésénél egyaránt bevethető.
-
2021 június 14.
Az alapanyagok sorrendje sem mindegy – Így süss tökéletes süteményt
Ugye veled is előfordult már, hogy hiába követted a recept utasításait, a végeredménynek nem túl sok köze volt a fotón látható süteményhez? Ilyenkor valószínűleg a kukában végzi az édesség, és biztosan megfogadod, hogy legközelebb jobban odafigyelsz.
-
2021 június 13.
Zselésítés felsőfokon - Ezeket használd az állati eredetű zselatinon túl
Ha valamit zselésíteni kell, általában zselatint használunk, pedig rengetegféle alternatíva létezik, amelyekkel ugyanazt a hatást lehet elérni.
-
2021 június 11.
Posírozás, szuvidolás és párolás: melyik konyhai művelet milyen technikát takar?
Manapság egyre gyakrabban találkozni olyan konyhai kifejezésekkel, mint a posírozás vagy szuvidolás. A hivatásos séfek jól tudják, miről van szó, a kezdő szakácsoknak azonban nem mindig világos, milyen konyhai technológiáról van szó.
-
2021 június 8.
Így aszald a gyümölcsöket: sütőben vagy napon érdemes végezni a folyamatot
Nyáron a színes, zamatos gyümölcsök fogyasztása közepette érdemes felkészülni gondolatban a szürkébb hónapokra, megtervezni, hogyan lehet megmenteni a jó idő ajándékait.
-
2021 június 5.
Hogyan süss olajban anélkül, hogy pattogna? Így kerüld el az olajfoltokat
A forró olajban történő sütés borzasztó nagy odafigyelést igényel, elég egy rossz mozdulat vagy felesleges nedvesség, a zsiradék már ki is fröccsen: ez nemcsak bosszúságot, hanem égési sérüléseket is okozhat.
-
2021 június 3.
Hogyan lesz tökéletes a tojásrántotta? 7 praktikát mutatunk
A tojásrántotta a világ legegyszerűbb étele, vagy mégsem? Érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy ebből a fogásból is a legjobbat hozhasd ki.
-
2021 május 30.
Honnan lehet tudni, hogy megromlott a tojás? Az sem mindegy, hogyan tárolod
A tojás érzékeny alapanyag, könnyen törik és akkor rögtön fel kell használni, úgyhogy oda kell figyelni a tárolására. A tojásból készült ételek pedig pillanatok alatt meg tudnak romlani, főleg nagy melegben.
-
2021 május 29.
Hogyan lesz egy csomag túróból ötféle reggeli? Szuper ötleteket mutatunk
Laktató, finom és nagyon jól variálható alap: rengetegféleképpen adhat ki tízórait, uzsonnát vagy reggelit egy doboz túró.
-
2021 május 28.
Mi kell a tökéletes latte art-hoz? A tej összetétele sem mindegy
Szebbnél szebb minták a kávéd tetején: ugye te is szívesebben iszod a szépen megkomponált frissítőt a csak hányavetin odavetett italnál?
-
2021 május 27.
Így távolítsd el foltmentesen a matricákat az edényekről: 9 biztos módszert mutatunk
A tányérokra, poharakra és edényekre ragasztott matricák nem csak elcsúfítják az eszközöket, de nagyon nehezen lehet őket eltávolítani is.
-
2021 május 21.
Hogyan szabadulj meg a csótányoktól? 8 bevált praktikát mutatunk
Talán nincs is undorítóbb látvány a lakásban szaladgáló csótányoknál, amelyek sajnos a bérházakban élők nagy részének életét gyakorta megkeserítik.
-
2021 május 17.
Olcsó húsok felhasználása: mi minden készülhet pulykaszárnyból?
Az olcsó húsnak lesz a legjobb leve, különösen igaz ez a szárnyakra. Most a pulykát vettük górcső alá: mi minden készülhet ebből a húsrészből?
-
2021 május 16.
Mit érdemes és mit nem ajánlott újkrumpliból készíteni? Kedvenc receptjeinket is mutatjuk
Tavasszal rengeteg finom zöldségnek és gyümölcsnek van szezonja, például az újkrumplinak is, amit érdemes minél gyakrabban készíteni, de nem mindegy, milyen formában.
-
2021 május 15.
Hogyan készülnek a különböző köretek? Kuszkusz, bulgur és quinoa
Manapság egyre népszerűbbek az egészséges, alacsony kalóriatartalmú köretek, a krumpli-tészta-rizs uralma megdőlni látszik.
-
2021 május 9.
Így készül a ropogós kruton – Megfelelően tárolva egy hétig is eláll
A leleményes konyhatündérek nem dobják ki a szikkadt, száraz kenyeret, helyette inkább formára vágva krutont készítenek belőle.
-
2021 május 8.
4 tipp, hogy jól sikerüljön a Pavlova: a tojás hőmérsékletére is figyelni kell
A csodálatos habcsókos desszert egy orosz balerináról, Anna Pavlováról kapta a nevét. Az édesség akkor az igazi, ha kívül ropogós a textúrája, belül pedig krémes.
-
2021 május 4.
Sütési útmutató kezdőknek: mi az a dagasztás és hőkiegyenlítés?
A rutinos süteménykészítőknek nem kell megmagyarázni, mit jelent a vakon sütés, a tűpróba és a többi kifejezés, azonban a kezdő cukrászoknak ismeretlenek ezek a műveletek.
-
2021 május 2.
4 dolog, ami tönkreteszi a konyhai kés élét: a tárolása is számít
A séfek és a főzni szeretők legjobb barátja egy jó kés, hű társ a konyhában, amelynek a beszerzésénél több szempontot is figyelembe kell venni, egy azonban biztos, nem érdemes az olcsó, silány minőségűre beruházni.
-
2021 április 30.
Így lesz tiszta a gáztűzhely: a kifutott tej és a ráégett zsiradék sem akadály
A legjobb, ha főzés után rögtön letisztítod a gáztűzhelyet, mielőtt rászárad a szennyeződés a főzőlapra, így elkerülhető a későbbi suvickolás.
-
2021 április 26.
Sűrítés liszt nélkül: sokkal krémesebb és könnyedebb lesz a főzelék
Ha másra nem is, a betonsűrűségű főzelékekre biztosan emlékszel gyerekkorodból, a menzákon szinte mindig túlzásba estek a liszt használatával.