Krémes, ízekben gazdag tojássalátás szendvics – Friss zöldségekkel a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyen elkészíthető a krémes tojássalátával megpakolt szendvics. A lágy krémet változatosan készíthetjük el.
A kaszinótojás és a tojássaláta tökéletes receptje hosszas vitákat képes generálni a főzni szeretők körében. Kezdve a majonézzel, ami mindkét ételben fontos alapanyag. Vannak, akik kizárólag kedvenc márkájuk majonézét hajlandóak csak használni, a másik tábor pedig a házi készítésű változatra esküszik. Bármelyik mellett is döntünk, legyünk bátrak, merjük használni a fűszereket, kissé savanykás vagy markáns irányba vinni az ízeket.
A majonézt görög joghurtra vagy tejfölre is cserélhetjük, ha könnyedebb ízekre vágyunk, mindenki alakítsa az ízlésének megfelelően. A tojássalátának nagyon jól áll, ha játszunk a textúrákkal, például, ha a tojást nagyon krémesre keverjük, akkor egy vagy két darab tojás durvára kockázva kerüljön bele. A kontrasztról a pirított bacon gondoskodik, apróra kockázva keverjük el a lágy salátában, a roppanós elemek jól fognak érvényesülni, na meg a szalonna íze is emel az összhatáson.
Ha vega változatban készítenénk, bacon helyett tegyünk avokádót vagy olajbogyót a salátába, pikánsabbá pedig cayenne-borssal tehetjük. A krémes tölteléket kaszinótojásba is betölthetjük, de szerintem szendvicsként a legfinomabb. A tojásos kencét kenhetjük croissantba, zsemlére vagy kenyérre, mellé friss salátalevelek, retek, paprika vagy paradicsom illik a legjobban.
Tojássalátás szendvics
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- 4 szelet bacon
- 1 marék metélőhagyma
- 15 dekagramm cheddar
- 125 gramm krémsajt (Philadelphia)
- 3 evőkanál majonéz
- só és bors ízlés szerint
- 2 csipet őrölt paprika
- pékáru
Elkészítés:
A főtt tojásokat pucoljuk meg, majd krumplitörő segítségével törjük össze.
A bacont süssük ropogósra, majd vágjuk apró kockákra.
A krémsajtot, reszelt cheddart, majonézt, a finomra aprított metélőhagymát, sót, borsot és a 2 csipet őrölt paprikát villa segítségével keverjük össze, majd adjuk az összetört tojáshoz és ropogós baconhöz, keverjük krémesre.
Ha nem kerül bacon a tojássalátába, akkor érdemes külön megsütni, így csak az tesz a szendvicsbe, aki szeretne.
Fotó: Getty Images