38 találat
-
2020 február 22.
Így keverd és állítsd össze a legfinomabb házi hamburgert
Milyen húsból, hogyan készül a legjobb burger otthon, mivel fűszerezd és hogyan süsd, hogy szaftos, ízes és igazán felejthetetlen legyen?
-
2020 február 20.
Kristály, finom, pehely: melyik sófajtát hogyan kell használni?
Só nélkül nincs főzés, de mikor melyik fajtát érdemes használni, miben számít a méret és mire való a sópehely?
-
2020 február 11.
A házi kenyér, ami majdnem tökéletes - Tudj meg mindent az előtésztákról
Az előtésztákkal készült kenyerek a legjobb kovász nélküli lehetőséget adják az otthoni kenyérsütéshez - megmutatjuk, hogyan készítheted őket.
-
2020 február 9.
Így tarthatod frissen a megmaradt kenyeret – Bevált trükk, amit érdemes alkalmazni
A pékárut frissen a legjobb fogyasztani, legyen szó ropogós héjú, meleg kenyérről, illatos kifliről vagy édes péksüteményről, másnaposan már nem olyan finomak. A napi vásárlás azonban a mai világban nagy luxus, nincs mindenkinek ideje a délelőtti órákban elrohanni kedvenc pékségébe, hogy beszerezze az aznapi kenyeret.
-
2020 február 7.
Hogyan lehet a legegyszerűbben megpucolni a főtt tojást? Mindenki más titokra esküszik
A tojás megpucolása nem hangzik túl nehéz feladatnak, menet közben azonban érhetnek minket kellemetlen meglepetések.
-
2020 február 4.
7 eset, amikor kifejezetten hideg serpenyővel kell indítani a sütést
A legtöbb recept azt írja: forrósítsd fel a serpenyőt. Sok esetben azonban éppen ennek az ellenkezőjére van szükség.
-
2020 január 30.
Kipróbáltuk az odaégett edényt megmentő trükköt, és imádtuk
Még a legrutinosabbakkal is megesik, hogy ottfelejtenek valamit a tűzhelyen, majd odaég az edény alja - itt egy trükk, ami tényleg megmenti a károsult fazekat.
-
2020 január 30.
A hagyma titkai: mi a különbség a dinsztelés, a pirítás és a karamellizálás között?
Nagyon sok étel elkészítése indul hagymával, ez adja aztán az egész alapját, így nem mindegy, milyen eljárással kezeljük.
-
2020 január 23.
Így készül a ropogós, nagy szemű házi kenyérmorzsa
Egy olyan végtelenül egyszerű alapanyag, mint a morzsa minősége fényévnyi különbségeket képes tenni étel és étel között.
-
2020 január 21.
Ezt a tippet érdemes megtanulni a kelkáposzta tisztításához
A szép fodros levelű kelkáposztából remek fogásokat készíthetünk, sokoldalúan felhasználható zöldség, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik. Azonban mielőtt főznénk belőle valami finomat, nem árt tudni, milyen módszerrel lehet a legkönnyebben megtisztítani a leveleket.
-
2020 január 20.
Sütőtök sütése: hogyan kell sütni, hogy igazán finom legyen?
Az egyik legjobb dolog a télben ez a napsárga zöldség, amit mindenféle módon és formában imádunk - de hogyan lesz a legfinomabb?
-
2020 január 19.
Így lesz könnyű és rugalmas a kelt tészta - Nem érdemes spórolni az időn
Nagyanyáink még kézzel dagasztották kedvenc kelt tésztás süteményeinket, ma már sokkal könnyebb dolgunk van, egy jó dagasztógép elvégzi helyettünk a munka nehezét, ám még így is megeshet, hogy nem lesz jó a tésztánk.
-
2020 január 19.
Mi az az író? Sok recepthez kell és házilag is előállítható
Imádom a főzős műsorokat, a gyengéim az amerikai konyha titkait feltáró adások, melyekben gyakran elhangzik a bűvös író, amit főleg sütemények készítésénél használnak.
-
2020 január 18.
Így süssünk tökéletes kekszeket – Mutatjuk a biztos módszert
Tegye fel a kezét, aki még sosem rontotta el a világ egyik legegyszerűbb süteményét, a kekszet.
-
2020 január 16.
Zacskóban fő a legszebb buggyantott tojás? Kipróbáltuk!
A tojás buggyantva a legszebb és legfinomabb, efelől nincs kétség, de hogyan lesz igazán tökéletesen elegáns?
-
2020 január 16.
Ne dobd ki a karfiol szárát, csodás nassolnivaló lesz belőle
A karfiol az egyik legjobb zöldség, különösen sütve, de fájóan sok hulladék megy a kukába a pucolásakor - hogyan lehetne ezt is hasznosítani?
-
2020 január 9.
5 ötlet, hogyan krémesítsd a krémlevest tejtermék nélkül - Tartalmas és sűrű lesz
A tejszín vagy tejföl kézenfekvő megoldás, de miért csak ezt alkalmazzuk, ha van még sok más lehetőség is?
-
2020 január 6.
Megfonnyadt a saláta vagy a zöldség? Ezekkel a módszerekkel éleszthetjük újjá
A nagy hétvégi bevásárlás során előfordul, hogy több zöldség landol a kosarunkban, mint amennyit el tudunk fogyasztani vagy fel tudunk dolgozni.
-
2020 január 5.
Mi kell a jó pohárdesszerthez? Ezekből épül fel a finom édesség
Sütés nélkül, pár perc alatt készül el a pohárkrém, amit sokkal egyszerűbb összeállítani, mint gondolnánk.
-
2020 január 2.
Így készül a rubinszínű gránátalmadzsúsz házilag - Nem kell hozzá bonyolult eszköz
A gránátalmalé nem csak gyönyörű, eszméletlenül finom, de csodálatos vitaminbomba. Most megmutatjuk, hogyan készülhet otthon, kütyük nélkül.
-
2019 december 26.
Így lesz szép, fényes, kemény hab a kókusztejből
Laktózérzékenyek, vegánok, illetve minden tejszínhabrajongó azonnal ragadjon magához egy doboz jófajta kókusztejet és készítsen belőle habot.
-
2019 december 25.
Megmaradt a krumplipüré? Ki ne dobd, adunk pár tippet, hogyan használd fel!
Vannak ételek, amelyek másnap is finomak, jót tesz nekik a melegítés, és vannak olyanok is, amelyek csak frissen élvezetesek. Ilyen a krumplipüré is.
-
2019 december 24.
Titkos praktikák a töltött káposztához gyakorlott háziasszonyoktól
Az enyém attól lesz finom...Én úgy csinálom...Az a titka...Mindenkinek van egy-két tippje ahhoz a töltött káposztához, ami szerinte tökéletes.
-
2019 december 23.
Hogyan süssük ki a fagyasztott halat, hogy ne essen szét a hőkezelés során?
Bármennyire is szeretem a halat, a legtöbbször csak fagyasztva tudok hozzájutni. Persze még mindig jobb, mintha egyáltalán nem ennék, csak sajnos sokszor nem úgy sikerül a felolvasztása, mint ahogyan terveztem.
-
2019 december 22.
Tippek a tökéletes, szaftos, csupa töltelék bejglihez - Így lesz a legfinomabb
Mert szerintünk nem az a fontos, hogy kívülről tökéletesen sima legyen, hanem hogy több legyen benne a töltelék, mint a tészta.
-
2019 december 19.
Mankó a legfinomabb karácsonyi sütemények sütéséhez: mikor milyen zsiradékot használj?
A zsírtól sós lesz a sütemény? Miért nem ideális a margarin és mitől istenítjük agyon a vajat? Itt a nagy zsírhatározó a közeledő sütidömpinghez.
-
2019 december 13.
Az sem mindegy, min vágunk a késsel - Az alaptechnikákat mutatjuk
Biztosan nem vagyok egyedül a kezdeti ügyetlenkedésemmel, amikor egy hagymát próbáltam meg a receptben megadott apró kockákra vágni. A kockák se nem lettek egyformák, se nem lettek aprók, de legalább végigszipogtam az egész műveletet.
-
2019 december 12.
Mivel dobjuk fel a megszokott rántott húst? A zsemlemorzsán túl is van élet
A magyar családok többségénél nincs vasárnap rántott hús nélkül. Igazi klasszikus fogás, amit a szíve legmélyén mindenki szeret.
-
2019 december 9.
A káposzta is odapirítva, édesre sütve a legjobb
Ha már megsütjük szinte az összes kedvenc zöldségünket és finomabbak így elkészítve, ideje volt a káposztával is kipróbálni ezt a módszert.
-
2019 december 9.
Hogyan lesz omlós és könnyű a linzer a karácsonyi sütikhez?
Nem elég egy jó recept, tudni kell azokat az alapszabályokat, trükköket, amelyek az abbahagyhatatlan linzerekhez, karikákhoz, islerekhez vezetnek.
-
2019 december 9.
8 tipp a tökéletes pulykasülthöz: így lesz ropogós a bőre és omlós a húsa
Bár a pulykasült hagyományosan az amerikai hálaadás napján kerül az asztalra, érdemes karácsonykor is elkészíteni. Nem egyszerű feladat, de megéri a fáradozást.
-
2019 december 7.
Így készül a barnított vaj, amitől minden finomabb lesz
A vaj az egyik legcsodálatosabb, ízekben leggazdagabb zsiradék, aminek még egy ízlöketet ad, ha megbarnítjuk.
-
2019 december 6.
Csodálatos, ehető hógömb a süti tetejére: nem nehéz elkészíteni
Nincs szebb és jobb ajándék ezeknél a hógömb muffinoknál: nemcsak gyönyörűek és isteni finomak, hanem még az elkészítésük sem olyan bonyolult, mint azt első ránézésre gondolnánk.
-
2019 december 6.
Így készül a középen levegős, kívül ropogós amerikai palacsinta
A családban nincs hétvége amerikai palacsinta nélkül. Ennek ellenére akárhányszor csinálom, szinte sosem sikerül egyformán.
-
2019 december 4.
Hogyan főzzünk gluténmentes tésztát, hogy ugyanolyan finom legyen, mint a hagyományos?
A gluténmentes táplálkozás mára annyira beépült a köztudatba, hogy teljesen természetes, ha valaki így étkezik. Amellett, hogy a kamra kínálatát is át kell alakítanunk, a gluténmentes alapanyagok feldolgozása is kicsit más technológiát kíván.
-
2019 december 2.
Mire való a sütőzacskó? Csak úri huncutság vagy tényleg egészségesebb benne az étel?
Ha kívánhatnék egyet, akkor azt szeretném, hogy a sült hús egyszerre legyen omlós és puha, de közben az alakomra is vigyázzon, vagyis minimális zsiradékkal készüljön.
-
2019 november 30.
A legfontosabb fűszer a konyhában a só, de mire lehet még a főzésen kívül használni?
Van egy régi magyar népmese, melyben a király megkérdezi három leányától, melyikük szereti őt a legjobban. A legkisebbik lány nemes egyszerűséggel annyit felelt – úgy szeretem édesapámat, mint emberek a sót.
-
2019 november 30.
Hogyan készítsd a barna rizst úgy, hogy igazán finom legyen?
A barna rizs sokkal több rostot tartalmaz, mint a fehér rokonai, de hogyan lesz éppen olyan finom?