Kakukkfüves házi májkrém: friss, ropogós kenyérrel mennyei
A kakukkfüves házi májkrém sült májból készül, és egyszerűen ellenállhatatlan.
A májon és a szalonnán kívül nem lesz szükség másra ehhez a recepthez, mégis isteni előételt tehetsz az asztalra. Hogy a bacon igazán ropogós legyen, pirítsd körbe száraz serpenyőben a betekert májat, mielőtt a sütőbe tolod, így a szalonna szépen megpirul körülötte. A máj aztán a sütőben sül készre, ott biztosan nem fog kiszáradni, ráadásul a bacon is szaftosan tartja.
Ezt a gyors alapreceptet aztán nyugodtan cifrázhatod, a májat fokhagymás tejbe áztathatod a sütés előtt, vagy játssz a fűszerekkel, a majoránna nagyon jól illik a májhoz. Sóra biztosan nem lesz szükséged, hiszen a bacon is sós, de egy kevés cukorral izgalmasabbá teheted az összhatást. A sütés vége előtt pár perccel kapcsold grillfokozatra a sütőt, majd szórj egy kevés barna cukrot a betekert májak tetejére, szépen rákaramellizálódik majd, szuper lesz az édes-sós ízek játéka.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tisztítsuk meg a májat, a nagyobb darabokat vágjuk félbe. Fél kilóból nagyjából 16 darabot fogunk kapni. Ha szeretnénk, ízesítsük majoránnával.
A bacont vágjuk félbe.
A bacont tekerjük körbe a májakon.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, tegyük bele a baconnel körbetekert májakat úgy, hogy a szalonna széle nézzen lefelé.
Süssük oldalanként 4-5 percig, míg a szalonna szépen megpirul. Utána tegyük őket egy magas falú tepsibe, és toljuk a sütőbe még 15 percre, míg a máj is elkészül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu