39 találat
-
2022 június 26.
Milyen gyakran kell mosni a konyharuhát? A baktériumok melegágya lehet a textil
A konyharuha szükséges textil, a főzés és sütés során történő használata csúnya foltokkal járhat, melyeknek eltüntetése olykor feladja a leckét.
-
2022 június 25.
Így szedd ki a pörkölt- és a vörösborfoltot a ruhából: bevált praktikákat mutatunk
Legyen szó családi bográcsozásról vagy baráti grillpartiról, a finom ételek falatozása közben könnyedén előfordulhat, hogy pörkölt vagy vörösbor cseppen a ruhára. Ilyenkor nincs idő pánikolni, cselekedni kell, de azonnal.
-
2022 június 22.
Olcsó receptötletek puliszkából: köret és pizzaalap is lehet
A kukoricadara a polenta vagy másik ismert nevén a puliszka alapanyaga, filléres és számtalan módon felhasználható őrlemény, melyből érdemes a kamra polcán tartani.
-
2022 június 20.
Mikor kell reszelt és egész fokhagymát használni? Attól függ, mi készül belőle
Az aprócska fokhagymagerezdet több módon lehet felszeletelni, mindegyik technikával más lesz a zamata, nem mindegy, hogy kerül a húsgolyóba vagy a raguba.
-
2022 június 18.
Készíts tökéletes kelt tésztát: így lesz foszlós, levegős a szerkezete
Nem kell ahhoz profinak lenned, sőt még gép sem kell hozzá, hogy levegős, foszlós és könnyed kelt tésztát készíts, amelyből aztán számtalan isteni péksütit süthetsz.
-
2022 június 17.
Ha nem jól tárolod az avokádót, beteg lehetsz tőle: 3 trükk, hogy tedd el helyesen
Az avokádó kedvelt csemege, melyből isteni krém is készülhet, ám a tárolásával óvatosnak kell lenni, mert könnyen betegség lehet a vége.
-
2022 június 13.
Tanulj meg otthon fermentálni: szuper savanyítási módszer pofonegyszerűen
A fermentálás az utóbbi években éli igazán reneszánszát, a savanyítási, erjesztési eljárás során a zöldségek egészen ízletes és egészséges formáját ismerheted meg.
-
2022 június 11.
Túl hamar megy tönkre a késed? Mutatjuk, mire figyelj, hogy megőrizd az élét
A jól felszerelt konyha egyik legfontosabb kelléke a jó minőségű és legfőképpen éles kés, amelyből érdemes a funkciójának megfelelően többfélét is tartani.
-
2022 június 9.
Ezeket a sajtokat dobd a grillre: érdemes bepácolni őket
Ha megrögzött húsevő vagy, akkor is érdemes kipróbálnod a grillsajtot, mert egészen új dimenziók nyílnak meg előtted, csak tudd kiválasztani a megfelelő fajtát.
-
2022 június 7.
Varázsold újjá a megfeketedett grillrácsot: 5 tippet mutatunk
Ha nem tisztítod meg közvetlenül a használat után a grillrácsot, sokkal nehezebb dolgod lesz vele, de szerencsére a rászáradt zsírt és koszt is eltávolíthatod egy-két trükkel.
-
2022 június 3.
Így tárold és melegítsd újra a maradék rizst: olyan lesz, mint a frissen főtt
Az ebédről megmaradt főtt rizs kényes köret, oda kell figyelni a tárolására és az újramelegítésére, különben könnyen ételmérgezést kaphat az ember.
-
2022 május 31.
3 egyszerű praktika az eper tartósítására: szárítva, fagyasztva, kandírozva is elteheted
A bogyós gyümölcsök közül az eper a legnépszerűbb, melyet nem csak magában öröm falatozni, nagyon változatosan használható fel, már csak ezért is érdemes konzerválni, így télen is élvezheted a gyümölcs zamatát.
-
2022 május 28.
9 étel, aminek nem árt a fagyasztás: mutatjuk, mivel töltsd fel a hűtőd
Az előrelátó konyhatündér több napra főz, a kész fogások tárolására a mélyhűtő tökéletesen alkalmas, persze nem minden ételnek áll jól a fagyasztás, vannak azonban olyanok, melyeket megéri jégre tenni.
-
2022 május 26.
Pillangóvágás lépésről lépésre: így egyenletesen sül és könnyen tölthető a hús
Az egyszerű vágási technikának köszönhetően a hús kétszer akkora lesz, érdemes kipróbálni, mert rengeteg izgalmas finomság készülhet így.
-
2022 május 24.
Hányszor lehet újramelegíteni a használt olajat? Nem mindegy, mi készült benne
Az olajban sült ételek népszerűsége töretlen, lehet az rántott hús, sült krumpli vagy bundás kenyér, bármikor jólesnek ezek a finomságok, azonban nem mindegy, hányszor melegíted újra a zsiradékot.
-
2022 május 21.
Így olvaszd a csokit, hogy ne csapódjon ki a kakaóvaj: bevált technikákat mutatunk
A csokoládé örök kedvenc, mely nem csak magában majszolva finom, a süteményekben is ott a helye, leggyakrabban torták, piskóták vagy más desszertek tetején terül el bevonóként.
-
2022 május 19.
Süss-főzz szódabikarbónával: a hús omlósabb lesz, a bab gyorsabban puhul meg
A szódabikarbóna filléres csodaszer, melyet sokrétűen lehet felhasználni, tökéletes tisztítószer, és még sütés, főzés során is alkalmazható.
-
2022 május 18.
Így tisztítsd meg a kotyogós kávéfőzőt: nem kell hozzá vegyszer
Ahány ház, annyi szokás alapon mindenki másképpen készíti el a kávéját, sokan a hiper-szuper gépekre esküsznek, míg mások csak összekeverik a port a tejjel, és van a kotyogós kávét ivók tábora.
-
2022 május 15.
Így lesz tökéletes az otthon sült lángos: krumplival dúsítva még puhább a tészta
A házi lángos tésztájába kerülhet krumpli vagy kefir, a hagyományos verzión kívül pedig akár töltve is el lehet készíteni a kedvelt magyar street foodot.
-
2022 május 12.
Így melegítsd újra a maradék főtt tésztát: bevált módszereket mutatunk
A tészta a rohanós hétköznapok megmentője, de nagyon ritka, hogy pontosan eltalálja az ember a kellő mennyiséget, így nagy eséllyel több tészta marad, mint amennyi elfogy egy étkezés során.
-
2022 május 10.
Így válaszd szét a tojást egyszerűen: 5 bevált trükköt mutatunk
A legtöbb sütemény készítésénél kötelező mozzanat a tojás szétválasztása, mely egyszerűen hangzik, de kezdőknek és nem annyira ügyes kezűeknek gondot okozhat a művelet végrehajtása.
-
2022 május 8.
Süss tökéletes, habkönnyű macaront: így nem lesz repedezett a francia desszert
A francia cukrászdák elragadó süteményét, a macaront otthon is el lehet készíteni, méghozzá sokkal egyszerűbben, mint azt elsőre gondolnád.
-
2022 május 7.
Így lesznek roppanósak és finomak a grillzöldségek: a sütési időre is figyelni kell
A grillezett zöldségek akár magukban, valamilyen mártogatóssal is tökéletesek, de húsok mellé egész egyszerűen fenomenálisak, csak jól kell elkészíteni őket.
-
2022 május 5.
Paradicsom és eper is nevelhető a balkonon: mutatjuk, mire kell figyelni
A balkonon is nevelhetsz gyümölcsöket és zöldségeket, mutatjuk, miket érdemes az erkélyre költöztetni.
-
2022 május 4.
Így használd fel a maradék tojásfehérjét: mennyei sütik, de reggelik is készülhetnek belőle
Ha rutinos vagy a konyhában, biztosan találkoztál már olyan receptekkel, amelyekben csak a tojássárgájára van szükség. Ilyenkor megmarad a tojásfehérje, amely szerencsére számtalan ételben születhet újjá.
-
2022 május 1.
Így lesz vajpuha a máj: nem mindegy, hogy mikor sózod meg
Sokan félnek a májsütéstől, mivel elég egy óvatlan mozdulat, és a belsőség gumis, kellemetlen állagúvá válik, pedig csak egy dologra kell igazán figyelni, hogy vajpuha legyen.
-
2022 április 30.
Így lesz a legropogósabb a rántott csirke bundája: különböző panírokat teszteltünk
A rántott csirke kikerülhetetlen, ha étkezésről van szó, a legtöbben a vasárnapi ebéddel azonosítják, de a hétköznapokon is nagyon jól fog esni a bundázott, majd forró zsiradékban kisütött hús.
-
2022 április 28.
Ne dobd a zöldségmaradékot a kukába: a hagyma héjából alaplé készülhet
Főzés során különösen sok szemetet termel az ember, olykor kétszer is meg kell gondolni, hogy tényleg kukába kell-e dobni a krumpli héját vagy a káposzta torzsáját.
-
2022 április 27.
Ha így melegíted újra, nem szárad ki a csirkemell – Bevált módszereket mutatunk
A csirkemellet sokan azért nem kedvelik, mert nehéz úgy elkészíteni, hogy ne száradjon ki, és közben ne tocsogjon zsírban és egyéb szószokban, mert úgy elvész az az érdeme, hogy a szárnyas diétás, alakbarát részét eszed.
-
2022 április 26.
Így helyettesítsd az állati eredetű összetevőket sütésnél: ugyanolyan finom lesz az édesség
A vegán étrend követői nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű összetevőt, ez pedig kihívást jelenthet, ha az ember szereti az ínycsiklandó desszerteket.
-
2022 április 22.
Kevesebb kalóriával és olajszag nélkül készül a rántott hús is: a forró levegős sütő áldás lehet
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett forró levegős fritőz, melyben olaj nélkül vagy csak minimális zsiradék hozzáadásával készülnek a frissensültek. Mi is kíváncsiak lettünk rá, miért veszi mindenki a multifunkcionális masinát?
-
2022 április 19.
Túl sok lett a főtt tojás? Mutatjuk, hogy tárold és használd fel
A tápláló fehérjebomba egészséges és finom, de veszélyes is lehet, ha rosszul tárolod, a szalmonellafertőzés pedig nem gyerekjáték.
-
2022 április 16.
Ez a pogácsasütés titka: idő, szeretet és kiváló minőségű alapanyagok
A pogácsa a legkedveltebb sós finomság, készülhet kelt tésztából, omlósból vagy sütőporral, attól függően, mennyi időd van.
-
2022 április 14.
Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek
A jó főtt sonka a tökéletes alapanyag beszerzésénél kezdődik, ezért mindig megbízható helyről vásárold meg a húsvéti asztal ékét.
-
2022 április 13.
Így főzz tökéletes keménytojást: könnyű lesz megpucolni, és nem reped szét
Ahhoz, hogy gyönyörűen megpucolt keménytojásokat tehess az ünnepi asztalra, bizony tökéletesen kell megfőzni őket.
-
2022 április 11.
Így készítve lesz a legfinomabb a töltött tojás: tippek az ínycsiklandó töltelékhez
A töltött tojás egyszerűen készül, remekül variálható, mennyei vendégváró, melynek biztos helye van a húsvéti asztalon.
-
2022 április 9.
Így készíts pergős főtt rizst: biztos tipp, hogy ne legyen ragacsos
Ha köretet készítesz, akkor biztosan gyakran főzöl rizst, hiszen a krumpli mellett ez is nagyon népszerű, de kevésbé hizlal.
-
2022 április 6.
Honnan tudod, hogy friss még a tojás? 4 szuper módszer, amivel ellenőrizheted
Ha húsvét előtt előre betáraztál tojásból, vagy abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy házi tojás lapul a kamrádban, nem árt ellenőrizni, mennyire friss, mielőtt felhasználnád.
-
2022 április 1.
Vegyszermentes csodaszerek, melyek oldják a zsírt és a vízkövet: a citrom és az ecet keveréke a legjobb
Cseréld az erős vegyszereket természetes anyagokra, nem fognak csalódást okozni, plusz a használatukkal a környezetvédelemért is sokat tehetsz.