
Így készül a legfinomabb, legropogósabb fish and chips: minden a sörtésztán múlik

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Nem telhet el úgy angliai látogatás, hogy ne egyek legalább egyszer fish and chipset, ez az az étel, amiben biztos, hogy nem csalódom.
A finom fish and chips lelke a jó sörtészta. Ahhoz, hogy tökéletes legyen, fontos, hogy a sörből vonjuk ki, vagyis keverjük ki a szénsavat. Ezt a leggyorsabban úgy érhetjük el, hogy egy nagy edénybe sót teszünk, majd beleöntjük az italt, pár percig erősen keverjük, majd hagyjuk állni 5 percet.
A fish and chipshez a krumplit is készítsük magunk, ne használjunk mirelitet, így sokkal finomabb lesz. Angliában párolt zöldborsót is tesznek a krumpli és a hal mellé, de ez csak megszokás kérdése.
Fish and chips

Hozzávalók -+ adaghoz
- 50 dkg tőkehalfilé
- 27 dkg liszt
- 1 darab tojás
- 1,7 dl tej
- 1,2 dl világos sör
- fél tk. só
- sütéshez olaj
- 5 darab krumpli
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót, az ujjunkkal fúrjunk lyukat a közepébe. Egy másik edényben a tejet és a tojást keverjük habosra, majd öntsük a liszt közepébe, és addig keverjük erősen, amíg levegős tésztát nem kapunk. Tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Amikor elég forró az olaj, öntsük bele a tésztába a sört és keverjük jól el.
A halfiléken futtassuk végig az ujjainkat, hogy nem maradt-e bennük szálka. A halfiléket mártsuk bele a tésztába úgy, hogy mindenhol szépen bevonja őket, majd süssük aranybarnára. Tegyük a kisült halakat papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja róluk. Amíg készül a sült krumpli, tegyük a kisült halakat 140 fokos sütőbe, hogy ne hűljenek ki.
Hámozzuk meg a krumplikat, és szeleteljük fel körülbelül egy centiméteres hasábokra. Mossuk meg őket hideg víz alatt, majd egy papírtörlőn jól szárítsuk meg. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és süssük szép aranybarnára a krumplihasábokat.
A halat és a krumplit halmozzuk egy tálra, szórjunk rá egy kevés sót. Citromkarikákkal, majonézzel vagy ketchuppal tálaljuk.
Fotó: Getty Images