36 találat
-
2020 november 29.
Így készül a tökéletes égetett tészta – Lépésről lépésre mutatjuk
Nem könnyű égetett tésztát készíteni, még a legnagyobb rutinnal rendelkező is félve vállalkozik a feladatra.
-
2020 november 27.
Így készítve lesz tökéletes a tarhonya: nem mindegy a víz hőmérséklete sem
A tarhonya hazánk kedvelt körete, amit húsos vagy zöldséges ragukkal érdemes egybeforgatni, de akár levesbetétnek is tökéletes.
-
2020 november 21.
Ha így tárolod az almát, sokáig friss és ropogós marad - Erre a 3 dologra figyelj oda
Az alma szinte az egyetlen gyümölcs, amit bármikor elérhetsz és megvásárolhatsz szezontól függetlenül. Érdemes mindig tartani a kamrában belőle, de vigyázni kell, mert sajnos az alma sem örök életű.
-
2020 november 19.
Így készítve lesz tökéletes a kelt tészta - Instant vagy friss élesztővel lesz levegősebb?
A kelt tészták legnagyobb mesterei az ügyes kezű nagymamák, az általuk készített kalácsokhoz, buktákhoz és briósokhoz semmi sem fogható.
-
2020 november 18.
Mitől lesz tökéletes a zöldségfasírt? Ezek a hozzávalók nem maradhatnak ki belőle
A zöldségfasírtok nemcsak nagyon finomak és egyszerűen elkészíthetők, hanem azokkal is megszerettetik a zöldségeket, akik maguktól nem ennének belőlük.
-
2020 november 15.
Sütőben is lehet tökéletes rántott húst készíteni – Így lesz kívül ropogós, belül pedig szaftos
A rántott húst mindenki szereti, az egyik legnépszerűbb fogás, amely nem hiányozhat a hétvégi ebédlőasztalról.
-
2020 november 12.
Sose forrald fel a forralt bort - Így lesz tökéletes
Ahogy hűvösre fordul az idő, elindul a forralt bor szezonja - a hideg estéken nincs is jobb egy pohár meleg, fűszeres italnál.
-
2020 november 11.
Te is sót teszel az étel-, italfoltokra? Ne csodálkozz, ha nem működik
Bár rengeteg praktika létezik, nem biztos, hogy mindegyik minden helyzetben működik.
-
2020 november 10.
Így tüntesd el a kifröccsent zsírt a mikróból – 3 természetes módszer a tisztításra
Sokaknak elképzelhetetlen az élet mikró nélkül, hisz a megmaradt ételt könnyedén át lehet benne melegíteni, viszont a kifröccsenő ételfoltok elkerülhetetlenek.
-
2020 november 5.
Miért és hogyan érdemes tisztítani a vágódeszkát? A baktériumok melegágya lehet
A konyha elmaradhatatlan kelléke a vágódeszka, de fordítunk akkora figyelmet a tisztítására, amekkorát kellene?
-
2020 november 3.
Hogyan lesz tökéletes a sült krumpli? Az sem mindegy, milyen burgonyát használsz
A pirosra sült burgonya az egyik legkedveltebb köret, tökéletes választás rántott hús, sültek vagy különböző fasírtok mellé, de még magában is jólesik fogyasztani.
-
2020 november 2.
Így szüntesd meg a vízkövet természetes módszerekkel - A citrom, az ecet és az uborka csodákra képes
Bármennyire is vigyázol, a vízkő sajnos az összes háztartásba beeszi magát, ráadásul a konyhai eszközökön is megtelepszik.
-
2020 november 1.
Miért kell a kenyeret bevágni sütés előtt? Mutatjuk, hogy készül a tökéletes házi kenyér
Nem kell ahhoz péknek lenni, hogy kenyeret süssön az ember, csupán ismerni kell a megfelelő technikát, az alapok elsajátítása után pedig játszi könnyedséggel fognak készülni a finomabbnál finomabb péksütik.
-
2020 október 31.
Így nem lesz rémálom a sütőtök pucolása - Tippek, hogy ne tartson sokáig
Sokszor a sütőtök pucolása és feldarabolása is kínszenvedés, utóbbi még izomerőt is igényel, ha nem megfelelően állunk neki.
-
2020 október 30.
Megúszható sírás nélkül a hagymaszeletelés? 8 tipp, hogy gyerekjáték legyen a hagymavágás
A hagyma a magyar konyha lelke, minden ételt finomabbá varázsol, ráadásul rengeteg jótékony hatással is bír, két kellemetlenséget azonban a számlájára lehet írni.
-
2020 október 27.
Hogyan lesz szép fényes a csokimáz a süti tetején? 3 tippet mutatunk a tökéletes csokibevonat készítéséhez
Bonbonok vagy csokival bevont sütik esetén akkor beszélhetünk jól sikerült mázról, ha kívülről szép fényes, vágásnál és harapásnál pedig roppanós lesz.
-
2020 október 25.
Így tárold a szárított fűszereket, hogy sokáig megőrizzék az aromájukat
A fűszer az étel lelke, a megfelelő ízesítésen múlik a siker, ezért érdemes minél több szárított vagy éppen friss fűszernövényt tartani a konyhában.
-
2020 október 22.
Így készül a házi citrompor kezeletlen gyümölcshéjból - Sütik és teák is ízesíthetőek vele
A hűvösebb napok beköszöntével sokkal gyakrabban fogyaszt az ember citrusféléket, melyek remek immunerősítők, tele vannak C-vitaminnal és antioxidánsokban is gazdagok.
-
2020 október 18.
A jó piskóta levegős és nem esik össze – Mindig jó alaprecept, amiből torták és tekercsek készülhetnek
A piskótát más néven felvert tésztának is szokták nevezni, alapvetően három alapanyagból készül – liszt, tojás és cukor –, ha sikerül megfelelő alapot készítened, egy szempillantás alatt kinyílik előtted a sütik édes világa.
-
2020 október 14.
Így pakold be jól a mosogatógéped – Az sem mindegy, merrefelé néznek a tányérok
Annyi bizonyos, hogy a mosogatógép a modern háztartás lassan nélkülözhetetlen eszköze, de ahhoz, hogy tényleg segítség legyen, néhány praktikát érdemes elsajátítani.
-
2020 október 12.
Így áztasd le a címkét az üvegekről – Ez a szer minden háztartásban megtalálható
Az edényekre, üvegekre ragasztott címke leszedése sokszor dühítő tud lenni, főleg akkor, amikor a fele rajta marad és hosszas kapargatással sem jön le.
-
2020 október 10.
Így takaríthatod ki a sütőt órákig tartó suvickolás nélkül - A 4 legjobb praktika
Bár az erős súroló- és zsíroldószerek is hatásosak, érdemes vegyszermentes megoldásokat keresni, a sütőben készülő ételnek sem árt, ha nem kerül bele kemikália.
-
2020 október 8.
Hogyan lesz selymes, csomómentes a habarás? Mutatjuk a titkot
A habarás mindig tejtermékkel készül, az ételek sűrítését és tápértékének növelését szolgálja, főleg főzelékeknél és leveseknél szokás a főzési folyamat végén belekeverni.
-
2020 október 6.
Mit lehet kihozni a zacskós levesből? A jó séf a semmiből is csodát varázsol
Az egyetemisták, a szinglik, a konyhaművészetben nem jeleskedők és a világvégében hívők kamrája valószínűleg zacskós levesek bő választékától roskadozik.
-
2020 október 5.
Van a kamrában keményítőd? 8 dolog, amire használhatod a sűrítésen túl
A keményítőt legtöbbször ételek sűrítésére használják, főleg akkor, amikor a gluténmentes étrend ezt megkívánja.
-
2020 október 3.
Miért érdemes főzni a csirkecombokat sütés előtt? Három nyomós okunk is van rá
A csirke legszaftosabb része a combja, az egyik legkedveltebb elkészítési módja a sütőben sütés, de rántva is nagyon kívánatos az ízletes hús.
-
2020 október 2.
Tényleg elő kell melegíteni a sütőt, vagy csak úri huncutság? Attól függ, mi készül benne
A sütő előmelegítéséről megoszlanak a vélemények, míg egyesek úgy gondolják, csak forró sütőben lesz tökéletes a sütemény, mások ezt energia- és időpazarlásnak tartják.
-
2020 szeptember 30.
Selymes vajas mártások, ahogy az éttermekben készítik – Sütéshez és habarás helyett is ezeket használd
A vaj egy csodás alapanyag, az a zsiradék, amellyel mindegyik étel sokkal finomabb, selymesebb lesz, ahol lehet, érdemes rá lecserélni az olajat.
-
2020 szeptember 29.
Így készítve lesz tökéletes az aranyló bőrű, omlós sült csirke: a vajon nem szabad spórolni
Nincs is szebb az egyben sült csibénél. A látványos sült akkor a legfinomabb, ha a bőre ropogósra, aranybarnára sül, a húsa pedig szaftos, omlós lesz.
-
2020 szeptember 26.
Mibe kell pácolni a csirkét és mibe a marhát? 4 tipp, hogy ízletes és szaftos hús kerüljön az asztalra
Még a legegyszerűbb hús is finomabb lesz, ha ízletes pácba kerül pár órára. Néhány hétköznapi alapanyag elég lesz ahhoz, hogy omlós és intenzív ízű hús készüljön.
-
2020 szeptember 25.
4 tipp, hogy jól sikerüljön a rántás: mutatjuk a titkot, hogy többé ne legyen csomós
A rántást különböző ételek, levesek, főzelékek és mártások sűrítésére szokták használni. Még a leggyakorlottabb háziasszony is tartani szokott tőle, hisz a készítés során nagyon könnyű hibázni.
-
2020 szeptember 24.
Elfelejtetted kivenni a hűtőből a vajat vagy a tojást? Így lesz pillanatok alatt szobahőmérsékletű
A sütéshez szükséges alapanyagok nagy részének a hűtőben a helye, de tésztába legtöbbször szobahőmérsékleten kerülnek.
-
2020 szeptember 21.
Ki ne dobd a tojáshéjat! 10 hasznos tipp, mi mindenre használható
Míg a tojás számtalan ételben nélkülözhetetlen alapanyag, addig a héja mindig a szemétben végzi.
-
2020 szeptember 17.
Be kell áztatni a rizst főzés előtt? Így lesz tökéletes a köret
Egyesek szerint a rizs beáztatása szent és sérthetetlen dolog, míg mások teljesen felesleges lépésnek tartják. Mi az igazság?
-
2020 szeptember 15.
Odakapott a piskóta, esetleg sós lett a leves? Ne dobd ki, így menthető meg az elrontott étel
Még a legügyesebb, nagy rutinnal rendelkező főzni és sütni szerető is hibázhat a konyhában. Olykor elég csak egy kis figyelmetlenség, meglendül a só az étel felett, netán odakap, aztán pedig jön a dilemma, miként lehet orvosolni a problémát.
-
2020 szeptember 7.
Kellemetlen szag árad a konyhai lefolyódból? Ezekkel a módszerekkel szüntetheted meg
Biztos veled is előfordult már, hogy a konyhába belépve kellemetlen szag csapta meg az orrodat, és hiába szimatoltál, nem találtad a baj forrását.