Ropogós bundában sült kijevi csirkegolyó: ilyen finomat még nem ettél
A bájos megjelenésű húsgolyó ropogós bundában csábít, melynek belsejébe fokhagymás vaj kerül.
A csirkenuggets sokak gyengéje, a gyerekek is imádják. A finomságot otthon is el lehet készíteni, sőt kifejezetten ajánlott, mert amellett, hogy nagyon finom a házi változat, olaj hozzáadása nélkül is meg tudod sütni.
Az aranybarna finomság rendkívül ízletes, fokhagyma és parmezán teszi nagyszerűvé, és akkor ott van még a joghurt, mely szaftosan tartja.
A hagyományos morzsát pankóra is cserélheted, vagy a hagyományoshoz keverj 2-3 evőkanál kukoricadarát. Az egyszerű alapanyagtól kellemesen ropogós lesz a finomság.
A húst daráljuk le kétszer, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a reszelt parmezánt. Ezután formázzunk belőle tetszés szerinti falatokat.
A csirkefalatokat először forgassuk meg a joghurtban, majd a zsemlemorzsában, ezután rakosgassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A falatokat süssük 30-35 percig, félidőnél fordítsuk meg. (Mivel minden sütő más, és a falatok mérete is meghatározó, ezért néhány perccel tovább is lehet sütni a húst.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu