30 perces kínai pirított tészta csirkével: kiadós és nagyon finom
Pillanatok alatt elkészül az ízletes fogás, mely eteti magát, olyan finom. Próbáld ki te is rizslisztből készült vagy más ázsiai tésztával.
A pasta alla norma, vagyis a padlizsános tészta egy hagyományos szicíliai étel, amelyben a lila zöldség a főszereplő, de a paradicsom is fontos szerepet kap. Hogy valódi ízbomba legyen a fogás, a padlizsánt sütőben süsd meg, mielőtt a szószba kevered, úgy sokkal finomabb lesz a végeredmény.
A paradicsomszószt is felturbózhatod, ha egy kevés száraz fehérbort adsz hozzá: ezzel feloldhatod a serpenyő aljára és oldalára ragadt pörzsanyagot, és még ízletesebb lesz az étel. A fűszerezést nem kell túlgondolni: egy kevés só, bors, chili és olasz fűszerkeverék ízesíti, de ha utóbbit nem kapsz, fele-fele arányban használj oregánót és bazsalikomot.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A padlizsánt alaposan mossuk meg, majd vágjuk 2-3 centis kockákra. Locsoljuk meg az olaj felével, sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze. Szórjuk a tepsire, oszlassuk el rajta, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg megpuhul és picit megpirul. Félidőnél forgassuk át a padlizsánkockákat.
Közben a szószhoz pucoljuk meg a hagymákat, a fokhagymát reszeljük le, a vöröset vágjuk finomra.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, tegyük félre.
Míg fő a tészta, a maradék olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a vöröshagymát. Pár percig dinszteljük, majd dobjuk rá a fokhagymát, pirítsuk azzal együtt is 1 percig. Öntsük fel a fehérborral, majd gyöngyözve főzzük, míg a bor elpárolog.
Öntsük fel a passzírozott paradicsommal. A vízzel öblítsük ki a paradicsomos üveget/dobozt, azt is adjuk a szószhoz. Adjuk hozzá a fűszereket, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük 5 percig. Kóstoljuk meg, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Keverjük bele a sült padlizsánt, melegítsük egybe.
A kifőtt tésztával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu