Krémes, kókusztejes puding: egészséges és finom desszert
A tápióka fantasztikus, gluténmentes alapanyag, és könnyen sűrű, isteni pudingot készíthetsz belőle.
A hagyományos házi puding eredetileg sok tojásból készül, de mindig lehet találni könnyedebb recepteket, melyek szerencsére ugyanúgy nem okoznak csalódást. A rumos-csokis puding is ilyen.
A krémes poharas desszert csak kakaóval is készülhet, a rum mennyiségét pedig növelheted, vagy el is hagyhatod. A finomság hidegen kanalazva a legjobb, de palacsintába vagy piskótatekercsbe töltve is érdemes kipróbálni.
Egy magas falú lábasban keverjük össze a kakaót, cukrot, keményítőt és a sót, majd a hideg tejjel keverjük simára.
A lábast tegyük közepes láng fölé, és adjuk hozzá a csokit, majd főzzük addig folyamatosan kevergetve, míg pudingsűrűséget kap a krém. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a vajat és a rumot is.
A pudingot öntsük poharakba, tálalásig helyezzük hűtőbe.
A házi puding mindenféle extra nélkül is finom, de feldobhatjuk tejszínhabbal, vagy palacsinta, gofri, fánk mellé is kínálhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu