Krémes, házi csokipuding rummal bolondítva: nem lehet abbahagyni

2
Nyomtatás
cspcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi puding egyszerűen, tojás hozzáadása nélkül készül. Különleges zamatát a rumtól kapja, finom magában, de palacsintába töltve is fantasztikus.

A hagyományos házi puding eredetileg sok tojásból készül, de mindig lehet találni könnyedebb recepteket, melyek szerencsére ugyanúgy nem okoznak csalódást. A rumos-csokis puding is ilyen.

A krémes poharas desszert csak kakaóval is készülhet, a rum mennyiségét pedig növelheted, vagy el is hagyhatod. A finomság hidegen kanalazva a legjobb, de palacsintába vagy piskótatekercsbe töltve is érdemes kipróbálni.

Házi rumos csokipuding

cspct

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 g cukor
  • 15 g cukrozatlan kakaó
  • 30 g étkezési keményítő
  • 1 csipet
  • 650 ml tej
  • 80 g tej- vagy étcsoki (opcionális)
  • 25 g vaj
  • 2 evőkanál rum
Recept idők

Elkészítés:

Egy magas falú lábasban keverjük össze a kakaót, cukrot, keményítőt és a sót, majd a hideg tejjel keverjük simára.

A lábast tegyük közepes láng fölé, és adjuk hozzá a csokit, majd főzzük addig folyamatosan kevergetve, míg pudingsűrűséget kap a krém. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a vajat és a rumot is.

A pudingot öntsük poharakba, tálalásig helyezzük hűtőbe.

A házi puding mindenféle extra nélkül is finom, de feldobhatjuk tejszínhabbal, vagy palacsinta, gofri, fánk mellé is kínálhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon