Isteni, puha narancstorta: darálva kerül bele az egész gyümölcs
Olasz recept alapján készül a mennyei narancstorta, csak szeretni lehet, ha kedveled a citrusos ízeket, mindenképp adj neki egy esélyt.
Ha valami egyszerű hideg édességre vágysz a nagy nyári melegben, a sorbet a tökéletes választás. Alig lesz vele dolgod: csak készíts cukorszirupot, keverj bele narancslevet, majd tedd a fagyasztóba a keveréket. Hogy ne fagyjon egy tömbbe, fontos, hogy félóránként átkeverd, így széttöröd a jégkristályokat. Ezenkívül viszont egyéb teendőd nem lesz vele.
Az is lényeges, hogy frissen facsart narancslevet használj, ha már a déligyümölcs a főszereplő, ne dobozos üdítővel dolgozz, főleg, hogy azok rengeteg hozzáadott cukrot is tartalmaznak.
Facsarjuk ki a narancsok levét.
A cukrot és a vizet tegyük egy kis lábasba, melegítsük össze, míg a cukor el nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a narancslevet, ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot. Húzzuk le a tűzről.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl a narancsos keverék.
Öntsük a keveréket egy fagyálló edénybe, majd tegyük a fagyasztóba 3-4 órára. Félóránként keverjük át, így nem fagy egy tömbbe.
Hagyjuk szobahőmérsékleten 5-10 percig, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu