Tartalmas portugál csirkeragu: szaftos egytálételt mutatunk
A portugál csirkeragu titka a fűszeres pácban és a grillezett, füstös ízű pritaminpaprikában rejlik.
Ennek a ropogtatnivalónak az a titka, hogy az egyébként egyszerűnek tűnő pisztáciát fűszerekkel alaposan feldobjuk. Ráadásul csupán Cayenne-bors és currypor kell hozzá – no és persze pisztácia –, és máris egy egzotikus, friss, ropogós nasit varázsolhatsz az asztalra.
Ha nem fogy el mind, légmentesen zárodó dobozba vagy zacskóba csomaglva még napokig eláll.
Ha nincs otthon pisztácia, de akad némi héjatlan földimogyoró, akkor akár azzal is nyugodtan elkészítheted.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Egy kis serpenyőben keverjük össze a curryport, a kókuszolajat, a juharszirupot, a sót és a Cayenne-borsot.
Alacsony lángon kezdjük el őket összefőzni. Pár perc után, amikor már beleng mindent a kellemes, fűszeres illat, vegyük le a tűzről a serpenyőt.
Keverjük bele ebbe a fűszeres olajba a pisztáciaszemeket.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x30 cm-es tepsit, majd oszlassuk el benne a pisztáciákat.
Kb. 15 percig süssük, amíg a pisztácia meg nem pirul enyhén, és néha keverjük át, hogy minden oldala egységesen kapjon egy kis színt.
Ha kész, vegyük ki a sütőből, hintsük meg barna cukorral, rázzuk össze, és várjuk meg, amíg kihűl.
Ezzel kész is a vendégvárós last minute rágcsálnivaló.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu