Frissítő, nyári málnaszörp: tartósítószer hozzáadása nélkül készül
A málna a nyár egyik legnagyobb kedvence, melyet nem csak magában öröm falatozni, szezonjában kötelező házi szörpöt készíteni belőle.
A limonádék a nyár legkedveltebb italai közé tartoznak, és szerencsére az elkészítésük sem bonyolult, így nemcsak éttermekben, hanem otthon is élvezheted a hűs innivalókat. A népszerű bodzás és levendulás változatok mellett érdemes a gyümölcsös összeállításokkal is megpróbálkozni, mert ők is percek alatt készülnek.
Most egy málnás változat receptjét hoztam el, amelyben házi málnaszörp a főszereplő: ezzel nemcsak gyönyőrű rózsaszínű és szuper aromás lesz a limonádéd, de a felesleges tartósítószerektől is megkíméled magad, amelyek a bolti szörpökkel járnak együtt.
Készítsük el a málnaszörpöt az ebben a receptben leírtak szerint, vagy használjunk bolti változatot.
Egy nagyobb pohárban keverjük össze a málnaszörpöt, a citromlevet és a vizet, majd adjuk hozzá a jeget. Citromkarikákkal és friss málnával díszítsük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu