3 ok, miért kellene kávé helyett matcha teát innod - Ez történik a testeddel, ha lecseréled
A matcha tea kíméletes és fokozatosan fejti kihatását.
Ez a kellemes zöld színű pisztáciás milkshake nemcsak a matcharajongóknak kedvez, hiszen akkor is bátran elkészítheted, ha még csak most ismerkedsz az antioxidánsban gazdag teával. Ugyanakkor abban az esetben is adj neki egy esélyt, ha önmagában nem kedveled a karakteres ízű italt, hiszen a pisztácia és a milkshake többi hozzávalója sokat árnyal rajta, és alig észrevehetővé válik.
Ehhez a változathoz 100 százalékos pisztáciavajat használtam, amelytől extrém krémes lett az ital, azonban ha nem tudod beszerezni, akkor olaj nélkül pirított, sótlan pisztácia is jó lesz. Ebben az esetben azonban a milkshake hozzávalóit tedd turmixgépbe, és az egész pisztáciákat dolgozd annyira apró szemcséjűre, amennyire csak tudod.
Először a matchát készítjük el. Ehhez szitáljuk a matchaport egy kisebb tálkába, öntsünk hozzá 1 evőkanálnyi langyos vizet, és keverjük csomómentesre. Öntsük fel a forró vízzel, és ugyanazzal a kanállal vagy kézi tejhabosítóval habosítsuk ki (ha van teakeverő ecsetünk, akkor természetesen az a legmegfelelőbb eszköz a folyamathoz).
Adjuk hozzá a pisztáciavajat, alaposan dolgozzuk össze a matchával, majd öntsük fel a zabitallal, ízlés szerint édesítsük, és a tejhabosítóval dolgozzuk át. (Ha egész pisztáciával dolgozunk, turmixoljuk össze.)
Tetszés szerint habtejszínnel fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu