Pisztáciás milkshake matchával: a koffeinpótlás egészséges módja

9
Nyomtatás
Pisztacias-milkshake-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a krémes, karakteres és nagyon pisztáciás milkshake-et akár a reggeli kávéd helyett is fogyaszthatod, hiszen a benne lévő matchával a koffeint is kipipálhatod!

Ez a kellemes zöld színű pisztáciás milkshake nemcsak a matcharajongóknak kedvez, hiszen akkor is bátran elkészítheted, ha még csak most ismerkedsz az antioxidánsban gazdag teával. Ugyanakkor abban az esetben is adj neki egy esélyt, ha önmagában nem kedveled a karakteres ízű italt, hiszen a pisztácia és a milkshake többi hozzávalója sokat árnyal rajta, és alig észrevehetővé válik.

Ehhez a változathoz 100 százalékos pisztáciavajat használtam, amelytől extrém krémes lett az ital, azonban ha nem tudod beszerezni, akkor olaj nélkül pirított, sótlan pisztácia is jó lesz. Ebben az esetben azonban a milkshake hozzávalóit tedd turmixgépbe, és az egész pisztáciákat dolgozd annyira apró szemcséjűre, amennyire csak tudod.

Pisztáciás milkshake

Pisztacias-milkshake

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 1 tk. matchapor
  • 40 ml forró víz (75-90 fokos)
  • 1 tk. pisztáciavaj vagy 2 ek. pirított, sótlan pisztácia
  • 200 ml zabital (barista)
  • 1 tk. juharszirup
  • 2 ek. növényi habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először a matchát készítjük el. Ehhez szitáljuk a matchaport egy kisebb tálkába, öntsünk hozzá 1 evőkanálnyi langyos vizet, és keverjük csomómentesre. Öntsük fel a forró vízzel, és ugyanazzal a kanállal vagy kézi tejhabosítóval habosítsuk ki (ha van teakeverő ecsetünk, akkor természetesen az a legmegfelelőbb eszköz a folyamathoz).

Adjuk hozzá a pisztáciavajat, alaposan dolgozzuk össze a matchával, majd öntsük fel a zabitallal, ízlés szerint édesítsük, és a tejhabosítóval dolgozzuk át. (Ha egész pisztáciával dolgozunk, turmixoljuk össze.)

Tetszés szerint habtejszínnel fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon