
Villámgyors bulgursaláta friss zöldekkel – Nem csak egészséges, nagyon finom is

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A bulgur egy szuper alternatíva, ha nem hagynád ki a köretet az étkezésedből, de túllépnél a rizs, tészta pároson.
A bulgur, vagyis a durumbúza egyfajta összetett szénhidrát, amelyhez az egész búzát használják fel. Magas rosttartalmánál fogva jobban szívódik fel és jobban eltelít, mint a fehér liszttel készült köretek. A bulgurt nagyon változatosan lehet elkészíteni, és ami nagyon fontos, támogatja a fogyókúrád, segít a súlyvesztésben. Hidegen salátának, melegen köretnek szuper választás, de még édesség is készülhet belőle, a rizskochhoz hasonló bulgurkoch.
A bulgur tehát hidegen is finom, akár maradékmentőnek sem utolsó: ha nem fogyott el ebédnél, sok zöldfűszerrel és harsogó színű zöldséggel összekeverve tökéletes diétás vacsora lesz.
Bulgursaláta zöldekkel

Hozzávalók -+ adaghoz
- 25 dkg bulgur
- 3 darab kaliforniai paprika (piros, sárga)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek. olívaolaj (extra szűz)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- fél darab citrom
Elkészítés:
A bulgurt mossuk át alaposan. Tegyük egy lábasba, öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk meg. Várjuk meg, amíg felforr, majd főzzük 5 percig. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le és hagyjuk állni 15 percet. Ha a vizet magába szívta, tegyük ki egy tálba, várjuk meg, amíg kihűl.
A petrezselymet és a lilahagymát vágjuk apróra, a paprikát és az uborkát kockázzuk fel. Keverjük őket a bulgurhoz, sózzuk, borsozzuk, nyomjunk rá egy fél citromot, öntsük rá az olívaolajat és forgassuk össze.
Fotó: Getty Images