Sűrű, krémes hagymaleves: egyszerű hozzávalókból mennyei fogás

3
Nyomtatás
Kakukkfuves-hagymakremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sűrű és krémes kakukkfüves hagymakrémleves minden elképzelésedet felülmúlja: tökéletes példa arra, hogyan főzz egyszerű hozzávalókból nagyon finomat.

Ez a kakukkfüves hagymakrémleves az egyik legjobb őszi étel, amit hagymából és néhány egyszerű hozzávalóból készíthetsz: nagyon selymes, kellemesen fűszeres és még gyorsan is készül.

A hagymás alapot olyan zöldségek egészítik ki, mint a fokhagyma, a szárzeller és a krumpli, és ahhoz, hogy a leves szuper krémes legyen, kókuszkrém is megy bele. Tejszín hiányában pedig növényi étrendbe is beilleszthető.

Kakukkfüves hagymakrémleves

Kakukkfuves-hagymakremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek. olívaolaj
  • 500 g vöröshagyma feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 db szárzeller feldarabolva
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 3 szál friss vagy 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 750 ml zöldségalaplé (sótlan)
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 5-6 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a szárzeller, a krumpli, a kakukkfű, a só és a bors, és öntsük fel az alaplével.

Fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli teljesen meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről, öntsük át az egészet turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk teljesen simára.

Keverjük bele a kókuszkrémet, igény szerint sózzuk, majd melegen, pirítóssal vagy ezzel a fokhagymás krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitámy Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon