8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Ez a kakukkfüves hagymakrémleves az egyik legjobb őszi étel, amit hagymából és néhány egyszerű hozzávalóból készíthetsz: nagyon selymes, kellemesen fűszeres és még gyorsan is készül.
A hagymás alapot olyan zöldségek egészítik ki, mint a fokhagyma, a szárzeller és a krumpli, és ahhoz, hogy a leves szuper krémes legyen, kókuszkrém is megy bele. Tejszín hiányában pedig növényi étrendbe is beilleszthető.
Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 5-6 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a szárzeller, a krumpli, a kakukkfű, a só és a bors, és öntsük fel az alaplével.
Fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a krumpli teljesen meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről, öntsük át az egészet turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk teljesen simára.
Keverjük bele a kókuszkrémet, igény szerint sózzuk, majd melegen, pirítóssal vagy ezzel a fokhagymás krutonnal fogyasszuk.
Fotók: Kapitámy Beáta / Sóbors
@sobors.hu