Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A tócsni régi kedvenc, mely sokféle néven ismert, de a receptek választéka is bőséges. Van, aki mustárral dúsítja, míg más évszakhoz igazítja, szezonális alapanyagokkal dobja fel. Most mi is egy ilyen receptet ajánlunk, zöldborsó, újhagyma és petrezselyem teszi izgalmassá a masszát.
A zöldborsós tócsni mindenféle extra nélkül is jólesik, de ha szeretnéd, érdemes tejföllel és sajttal megkoronázva kínálni. A lepényke mellé bármilyen mártogatós vagy saláta is remekül illik.
A zöldborsót forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, ezután szűrjük le.
A borsó felét tegyük félre, a másikat aprítóban mixeljük össze a tojással, újhagymával és a petrezselyemmel.
A megtisztított krumplit reszeljük le, majd forgassuk egybe a zöldborsópürével, egész borsószemekkel, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a liszttel. (A liszt mennyisége szükség szerint növelhető.)
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd a masszából evőkanalanként mérjünk kis halmokat, és oldalanként süssük 2-3 percig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu