294 találat
-
2019 szeptember 17.
Köret és főétel is lehet: laktató és nagyon látványos a paprikás kuszkusz
Bármennyire is igyekszem okosan vásárolni, mégis van olyan, hogy vacsoraidőben jövök rá, hogy szinte semmi sincs otthon.
-
2019 szeptember 17.
Nem nehéz házilag kefirt készíteni - Csodát tesz az emésztéssel
Nagyon szeretem a kefirt, jólesik a frissítő, szénsavas íze, és nem utolsósorban rendbe teszi az emésztésem is.
-
2019 szeptember 17.
Isteni parmezános répacsíkok - Ezt készítsd el krumpli helyett
Bár nem tanultam meg tőle fütyülni, a sárgarépa mindig az egyik kedvenc zöldségem volt.
-
2019 szeptember 16.
Aranyló indiai túrógombóc kardamomos cukorsziruppal: ez a Rasgulla
A Rasgulla egy indiai desszert, ami házi túrósajtból, vagyis paneerból készült gombócokat és egy édes cukorszirupot takar. A recept teljes mértékben gluténmentes, a gömbökbe semmi nem kerül a túrón kívül.
-
2019 szeptember 16.
Sokkal finomabb, mint a tojásos lecsó: a török menement muszáj kipróbálni
Lecsós tojás vagy tojásos lecsó, mindegy, a törökök menemen-je egy szuper reggeli.
-
2019 szeptember 15.
A szőlő sajttal és dióval párosítva lesz a legcsodálatosabb
Ha már előétel, akkor ősszel csak ez a hármas kombináció: dió, szőlő és kék sajt.
-
2019 szeptember 14.
Isteni, sörben párolt kagyló - Előételnek és spagettivel is tökéletes
A kagyló nálam szerelemétel, ráadásul egy időben minden héten egyszer frissen fogott kagylót vacsorázhattam.
-
2019 szeptember 14.
Ragacsos, szezámmagos csirkemell otthon készítve - Jobb lesz, mint a kifőzdében
A sós és édes ízek találkozása az ételekben nagy kedvencem. Pláne, ha ez az édesség mézből származik.
-
2019 szeptember 14.
Amikor a túlérett banán a mennybe megy - A legfinomabb banánkenyérhez ugyanis az kell
A banánkenyér mondjuk olyan szintű alapsüti Amerikában, mint nálunk a lekváros piskótatekercs, rendszeres, visszatérő uzsonna, olyan édesség, ami mindig ott van a sütipultok és kávézók vitrinjében.
-
2019 szeptember 13.
Spaghetti all'amatriciana, az olaszok szalonnás-paradicsomos tésztája
A zsír mindennek jót tesz, még a paradicsomszósznak is, de nem csak ezért különleges ez a klasszikus olasz tészta.
-
2019 szeptember 13.
Ivójoghurt házilag, adalékanyagok nélkül - Ugyanolyan selymes és finom
Megdöbbentő, de a legegyszerűbb ivójoghurthoz semmi sem kell egy kis gyümölcsön, joghurton és vízen kívül.
-
2019 szeptember 12.
Édes-csípős, csirkés húsgolyó: 10 perc alatt összeállítható
Ezek az ázsiai ízvilágú húsgolyók amellett, hogy különlegesen finomak, még gyorsan el is készülnek.
-
2019 szeptember 12.
Vaníliás, illatos csokis keksz – Extra puha lesz a pudingtól
Ez egy olyan amerikai csokis keksz, ami, eltérve a megszokottól, nem kemény és ropogós, hanem teljesen puha.
-
2019 szeptember 12.
A menzás tejbegríz titka: az sem mindegy, mekkora adagban készíted
A hazai nagyüzemi konyhakultúra egyik legnagyobb rejtélye a tejbegríz. Megmagyarázhatatlanul élvezetes, noha sejthető, hogy nem a minőségi alapanyag és a professzionális konyhatechnológia eredményeképpen lesz olyan, amilyen.
-
2019 szeptember 11.
Marokkói mézes-paradicsomos csirke: 5 perc munka van csak vele
Meglepő dolog, mikor egy különleges ízesítésű, szokatlan ízpárokon alapuló étel belopja magát a mindennapokba, de éppen így történt ezzel a csodálatos recepttel a mi családunkban.
-
2019 szeptember 11.
Villámgyors, paprikás cukkinikrém - Mártogatósnak és szendvicsbe is tökéletes
Nemcsak a cukkiniszezon, hanem az iskola is elkezdődött. Évről évre óriási fejtörést okoz, hogy mivel pakoljam meg - most már két gyerek - uzsonnásdobozát
-
2019 szeptember 11.
Ropogós, müzlis sült gyümölcs reggelire – Eléggé addiktív
A müzli és a friss gyümölcs viszonylag megszokott dolog együtt, na de mi történik, ha az egészet megsütjük?
-
2019 szeptember 10.
Füstölt sajtos nyárs zöldségekkel és sajttal: nem kell mindig a hús
A sült sajt ugyanúgy ízesíti a zöldségeket, mintha hússal váltogattuk volna a nyárson, a kiolvadó zsír bevonja a szomszédokat is.
-
2019 szeptember 10.
Gyors zabpalacsinta reggelire: egész délelőtt ellát energiával
Nagy szellemi kihívásokhoz teli gyomorra van szükség, amiről ez a zabból készült palacsinta tökéletesen gondoskodik.
-
2019 szeptember 10.
Kápia paprikás humusz - Egyszerre édes és pikáns
Kevés finomabbat tudok elképzelni a paprikás humusznál, ráadásul irtó könnyű az elkészítése.
-
2019 szeptember 9.
Körtés-szőlős saláta kéksajttal és zöldsalátával: sósan is isteni az őszi kedvenc
Ősszel sem kell lemondani a salátáról, főleg, ha szezonális, laktató és ilyen egészséges.
-
2019 szeptember 9.
Sűrű, édes, hűs mangó lassi házilag: indiai recept
Se nem joghurt, se nem turmix, se nem ital, se nem desszert, az indiai lassi kategóriákon kívül áll és csodálatos.
-
2019 szeptember 8.
A morzsasüti sós változata paradicsommal készül, és nagyon finom
A paradicsom sütve a legfinomabb, itt pedig még egy nagyon ropogós morzsa is kerül rá.
-
2019 szeptember 8.
A japánok palacsintája habos és könnyű: mintha felhőbe harapnánk
Ezt a remegős, csupa hab palacsintát nem csak a japán konyha szerelmesei fogják szeretni.
-
2019 szeptember 8.
Coleslaw-saláta lilakáposztából: ázsiai ízekkel és kevesebb kalóriával
Diétásnak is mondható az ázsiai ihletésű coleslaw-saláta, amely különleges alapanyagokkal, de ugyanolyan egyszerű technikával készül.
-
2019 szeptember 7.
Így készül a szőlőlé házilag: alkoholmentes élvezet, amit a gyerekek is imádnak
Szőlőből nem csak bor, üdítő is készíthető, ráadásul a gyerkőcök is hálásak lesznek, ha a gyümölcs egy részét erre szánjuk.
-
2019 szeptember 7.
Körtés mandulatorta: omlós tart, lédús gyümölcs, ropogós dekoráció
Időigényesnek időigényes, de egyáltalán nem olyan bonyolult ez a recept, mint ahogy első látásra gondolnánk.
-
2019 szeptember 7.
Isteni köret rizs és tészta helyett: szőlős-almás bulgur
Minden belekerül ebbe a köretbe, ami őszi: szőlő, alma és dió is van benne, annyira jó, hogy félő, elvonja a figyelmet a főételtől.
-
2019 szeptember 6.
Ham and cheese palacsintába töltve: univerzális kedvenc elegáns formában
Olvadt sajt, szaftos sonka, papírvékony palacsinta - kell ennél több a boldogsághoz?
-
2019 szeptember 6.
Kínai fűszeres, édes-savanyú szilvaszósz húsokhoz
Se nem lekvár, se nem szósz, se nem csatni, de mindhez hasonlít egy kicsit ez a szilvaszósz.
-
2019 szeptember 5.
A krumplifőzeléket is lehet luxusszintre emelni
Általában nem szeretek a jól bevált, hagyományos recepteken változtatni, főleg ha jók úgy, ahogyan eredetileg voltak. Ez alól kivételt képeznek a főzelékek.
-
2019 szeptember 4.
A legkönnyebb házi madártej receptje - egy pillanaton múlhat a tökéletes állag
A madártej a legjobb desszert, a legjobb édesség, a legcsodálatosabb kedélyjavító, a legnagyobb hűtőben lelhető kincs. Melegben azért, mert meleg van, hidegben meg azért, mert mindig imádjuk.
-
2019 szeptember 3.
Mákos guba új köntösben: kávéként is elkészíthető
A kávé ma már nem csak presszó vagy latte lehet, sőt, ha valami különlegesebbet akarunk, akkor sem kell feltétlenül szirupokat használni.
-
2019 szeptember 3.
Grillezett cukkini bulgurral - A fetától lesz igazán ízes
Még mindig a saláta vonalon közlekedem, egyszerűen nem tudom megunni a friss zöldségeket. A cukkinit például, amelyet minden formában szeretek, legyen grillezve, töltve vagy tésztaszószba keverve.
-
2019 szeptember 3.
Kétszínű paradicsomleves - Más ízű a sárga és a piros rész
Még egyetemista koromban meghívtak egy étterembe, amit az akkori anyagi helyzetem nem engedett volna meg. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg étteremben, olyan ételeket rendelek, amelyeket amúgy nem főznék meg.
-
2019 szeptember 3.
Őszibarackkal és mézzel sült csirkemell - Ezekkel a fűszerekkel lesz a legfinomabb
Sokféle süteményreceptet gyűjtöttem, amelyhez a nagy kedvencemet, az őszibarackot használtam fel. Ez a gyümölcs annyira feldob minden édességet, hogy legszívesebben minden nap sütnék belőle valamit. Szerencsére nem csak sütikbe használható.
-
2019 szeptember 2.
Selymes, krémes szilvaleves, amit már a színe miatt is érdemes megfőzni
Ez a leves egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire sokat számít az ételek külleme. Amikor egy étel ilyen hihetetlenül szép színű, mint ez a lila leves, teljesen mindegy, ki-hogyan viszolyog a gyümölcslevesek intézményétől, mindenki meg fogja kóstolni.
-
2019 szeptember 2.
Nyáridéző olasz tészta cukkinivel és paradicsommal - Ha már most hiányzik
A cukkinis tészta olyan alapvető étel volt otthon gyerekkoromban, mint a húsleves vagy a marhapörkölt, és mint sok minden másról, erről is azt hittem, hogy mindenkinél épp ugyanilyen hétköznapi ebédféleség.
-
2019 szeptember 2.
Sütőben sült házi szilvalekvár, ami megfőzi saját magát - Ez a legjobb változat
Most még nem is érzékeljük, nemsokára, ősszel és télen milyen életbevágóan fontos dolog lesz a szilvalekvár, pedig tényleg az, nélkülözhetetlen lesz, és nem is olyan sokára.
-
2019 szeptember 1.
Polenta, avagy nagyanyáink csodakörete - Minden, amit tudni érdemes róla
A polenta nem más, mint egy kukoricadarából és vízből készült köret. Azonban amilyen egyszerűnek hangzik, annyira finom és egészséges. Összegyűjtöttünk pár olyan érdekességet, amitől biztosan megjön a kedved ahhoz, hogy nekiállj gyorsan polentát főzni.
-
2019 szeptember 1.
Finom és tápláló sós reggeli, ami még egészséges is: ez a cukkinis gofri
Mostanában egyre többször kívánok sósat reggelire. Hiába a zabkásának vagy müzlinek való rengeteg hozzávaló, mostanában nem vonz az édes íz.
-
2019 szeptember 1.
Vaníliás őszibarackdzsem: az édes fűszer hozza ki a gyümölcs aromáját
Imádom, amikor beleharapok egy érett őszibarackba és a leve lecsurog a karomon. Régen mindig fürdőruhában ettem, hogy le ne csepegtessem a ruhámat.
-
2019 szeptember 1.
Így készül a francia rakott krumpli, avagy a tejszínes burgonyagratin
A rakott krumplit senkinek nem kell bemutatni - azonban a franciák gratinja sok mindenben eltér a miénktől, se kolbász, se tejföl, se tojás nem kerül bele, csak sok krumpli, tejszín és sajt.
-
2019 augusztus 31.
Egészséges, finom, alakbarát vacsorák: ráadásként még gyorsan is készülnek
Tévhit, hogy attól fogyunk, ha nem vacsorázunk, ráadásul korgó hassal lefeküdni nem túl kellemes dolog. Inkább az fontos, hogyha a nap folyamán elég kalóriát vittünk be a szervezetünkbe, akkor vacsorára már fogjuk vissza magunkat, ne terheljük tovább a szervezetünket, ne együnk nehéz, hizlaló fogásokat.
-
2019 augusztus 31.
Isteni őszibarack kompót - Így tedd el a nyári gyümölcsöt a hideg napokra
A kompót olyasmi, amit nagymamáink csináltak és óvodai uzsonnára kaptunk néha, szebb napokon, ma már egyáltalán nem menő, sem egészségtudatos, sem gasztronómiai szempontból nem rendelkezik túl nagy presztízzsel.
-
2019 augusztus 31.
Maradékból új fogás: főtt leveszöldségből selymes és lágy krémleves
Ez a recept egy véletlen folytán született - szerettem volna egy vitaminbomba levest készíteni, de annyira túlzásba estem a zöldségek mennyiségét illetően, hogy a lé elfogyott, a zöldségek megmaradtak.
-
2019 augusztus 31.
Így lesz a sült karaj szaftos és omlós
A sertéshúsok közül a karaj a legkönnyebben elérhető, mégis talán a legnehezebb eset, ami a kiszáradást illeti. Sokan azért kedvelik, mert mócsing-, zsír- és ínmentes, tiszta hús, de éppen ez a hátránya is, ugyanis ennél fogva nincs benne semmi, ami segítene megőrizni a nedvességtartalmát sütés közben.
-
2019 augusztus 30.
10 perces fűszeres csirkemáj gránátalmával: nagyon finom lesz a szaftja
Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni.
-
2019 augusztus 30.
Krémes házi hummusz - A négy legízletesebb változatot mutatjuk
A hummusz egy nagyszerű dolog: egyszerűen elkészíthető, gyors és olcsó. Ráadásul tényleg bármivel felturbózhatjuk, olyan ízűt készítünk belőle, amilyet csak szeretnénk.
-
2019 augusztus 30.
Ez a legjobb búzaliszt helyett, ha palacsintáról van szó
Búzaliszttel tanultam meg sütni-főzni, így meglehetősen nagy kihívás volt, amikor végigpróbálgattam csaknem az összes paleolisztet.
-
2019 augusztus 29.
Villámgyors banános-csokis muffin: párperces bögrés recept
Ha gyorsan szeretnék valamilyen desszertet készíteni, akkor mindig muffint sütök: ez a banános-csokis recept a kedvencem.
-
2019 augusztus 29.
20 perces currys-tejszínes csirkemell: pár hozzávalóból isteni vacsora
Nagyon közel áll a szívemhez az indiai konyha, az egyik kedvenc fűszerkeverékem a curry. Egyszerűen imádok vele főzni, annyira különleges ízvilága van, hogy bármit fel lehet vele dobni.
-
2019 augusztus 29.
Mézes-fokhagymás húsgolyók: előételnek és főételnek is zseniális
Ha szeretitek a sima húsgolyót, akkor ezért a mézes-fokhagymás verzióért teljesen odáig lesztek, ez a szósz megkoronázza az egész ételt.
-
2019 augusztus 28.
Házi szilvalekváros bukta: csak egy kis türelmet igényel
Nem tudom, miért nem süt már senki buktát, de annyira kikopott a mindennapokból, hogy a gyerekek még a sütemény nevét sem ismerik. Pedig ez az első, ami eszembe jut a frissen főtt házi szilvalekvárról. Bár nem hallottak még róla, azért úgy, ahogy volt, forrón elfogyott az egész tepsi.
-
2019 augusztus 28.
Csőben sült cukkini aszalt paradicsommal: a csőben sütés aranyszabályai
Szeretett zöldségeinknek kiemelt szerepet ad, kevésbé kedvelteket ápol és eltakar: a csőben sütés egy olyan módszer, ami minden helyzetben jó, ha kéznél van.
-
2019 augusztus 28.
Amerika kedvence a szalonnás édesség: baconös, juharszirupos muffin
A kétezres évektől a szalonna új életre kelt, és amíg korábban főleg sós ételekbe tették, ettől kezdve már az édes sütiken is megjelent a sült bacon. Erre mi csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon derék, semmi sem hozza ki jobban az édes ízeket, mint a sós-zsíros szalonna.
-
2019 augusztus 27.
Kenyeret sütni nem nehéz: dagasztás nélküli verziót mutatunk
Sokan nem állnak neki otthon a kenyérsütésnek, pedig egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogyan gondolják. Elég rászánni egy kis időt és energiát arra, hogy friss, ropogós házi kenyér legyen az asztalon.
-
2019 augusztus 27.
Rukkolasaláta friss fügével és kecskesajttal: laktató nyár végi fogás
Imádom a friss fügét, bármennyit meg tudok enni belőle. A főnököm múltkor meglepett, és egy egész dobozzal hozott belőle. A kertjében termett, isteni volt.
-
2019 augusztus 27.
Retró kolbászkrém: pikáns, krémes kence húsimádóknak
Őszintén szólva fogalmam sincs, milyen apropóból jutott eszembe a kolbászkrém, talán azért, mert a lecsóhoz vettem egy nagyobb adag kolbászt, és tudtam, hogy nem használom fel egyhamar.
-
2019 augusztus 26.
Mire lehet használni az édesköményt? Készíts belőle selymes krémlevest
Az édesköményhez fűződő viszonyom elég ellentmondásos, sokáig nem is fogyasztottam. Aztán nagymamám kertjében elkezdtek növekedni ezek a zöldségek, és valamit kénytelenek voltunk készíteni belőlük.