86 találat
-
2020 szeptember 22.
Gordon Ramsay vagy Jamie Oliver palacsintája lehet a finomabb? Mindkét séf máshogy készíti a népszerű finomságot
A palacsinta az az édes finomság, amit a világ minden táján ismernek és nagyon szeretnek. Az egyszerű édesség rengeteg változatban elkészíthető, lehet vékony a tésztája vagy pufi, készülhet töltelékkel vagy nélküle, bárhogy is legyen, a népszerűsége vitathatatlan.
-
2020 szeptember 20.
Zöldségtermesztés konyhai hulladékból? Az újrahasznosítás legjobb módja
A sütés, főzés során keletkező konyhai maradékok legtöbbször a kukában, jobb esetben a komposztban végzik, pedig egy kis időráfordítással akár még zöldséget is termeszthetsz belőlük.
-
2020 szeptember 19.
Segíti a fogyást és tele van omega-3 zsírsavakkal - 9 ok, amiért érdemes több diót enni
A dió nemcsak az ősz egyik legfinomabb csemegéje, hanem nagyon egészséges is, önmagában fogyasztva a legjobb, de szuper sütemény-alapanyag is.
-
2020 szeptember 18.
Gombóc Artúr szeme könnybe lábadna a hétvégén – A csokoládét ünneplik Budapesten
Mint minden évben, az Édes Napok idén is várja a csoki- és sütirajongókat, szeptember 18-20. között a Bazilika előtti Szent István téren rendezik meg Budapest legédesebb hétvégéjét.
-
2020 szeptember 18.
Ma kezdődik a zsidó újév: miben különbözik a hagyományostól? Az ételekben mindenképpen
Trombita helyett sófárt fújnak, mézet és almát esznek a zsidó újév hagyományai szerint, amelynek még az időpontja sem egyezik a keresztény újesztendővel.
-
2020 szeptember 16.
Körtés mousse lett Budapest desszertje - Most hétvégén már meg is kóstolhatod
Harmadik alkalommal rendezték meg a Budapest desszertje versenyt, idén a körte volt a sütemények központi témája.
-
2020 szeptember 16.
Ettél már kaviáros lángost? És avokádósat? A hétvégén erre is lesz lehetőség
Továbbra is dübörögnek a gasztroprogramok, jobbnál jobb események lesznek, legyen szó italokról, street foodról vagy édességről, minden lesz ezen a hétvégén.
-
2020 szeptember 16.
Tudod, hogy melyik hulladékot hova kell dobni? A chipses zacskó nem újrahasznosítható
Csak elsőre tűnik bonyolultnak, valójában könnyen és gyorsan elsajátítható a szelektív hulladékgyűjtés, amivel már egy ember is nagyon sokat tehet a környezetéért.
-
2020 szeptember 15.
Ravioli, pelmenyi, samosa, gyoza: isteni töltött tészták a nagyvilágból
A tésztás ételek csábereje vitathatatlan, az egész világon előszeretettel fogyasztják őket, hisz rendkívül ízletes fogások készülhetnek belőlük, amelyekkel egy egész sereget is jól lehet lakatni, ha a helyzet úgy kívánja.
-
2020 szeptember 14.
Pácoláshoz, húsleveshez is kiváló a Worcestershire-szósz – Te helyesen ejted a nevét?
Az elsőre nehezen kiejthető nevű szósz, a Worcestershire-szósz, vagy rövidebben Worcester-szósz, nem mindennap használt öntet, pedig számos népszerű ételt, például a Cézár-salátát is ezzel ízesítik.
-
2020 szeptember 13.
Mit esznek a királyi család tagjai? Fokhagymát egyáltalán nem fogyasztanak a Buckingham-palotában
A brit királyi család élete csupa pompa és fényűzés. Az emberek többsége mindig nagy érdeklődéssel figyeli, mi is történik az uralkodó családjának háza táján.
-
2020 szeptember 10.
Annyi meg egy Bambi - Újraéledt a magyar kultikus üdítőital, és meg is kóstoltuk
A régi Bambi-íznek nyoma sincs, helyette prémium kategóriás, úgynevezett craft üdítőt ihat az, aki megkóstolja az ötvenes évek kultikus szomjoltóját.
-
2020 szeptember 9.
Ha imádsz piacolni, itt a helyed! Piacok Napja is lesz a hétvégén
Itt a szeptember, lassan, de biztosan beköszönt az ősz, kezdődnek a szüreti mulatságok - ezen a hétvégén számtalan boros eseményen lehet részt venni, de más programok is lesznek.
-
2020 szeptember 9.
10 tárgy, amitől sürgősen szabadulj meg a konyhádban – Tényleg csak a helyet foglalják
A konyha a lakásnak az a helyisége, ahol nagyon sok az évek során hasznosnak ítélt és felhalmozott, de aztán sosem használt eszköz, amely csak a helyet foglalja és a port fogja - vegyél egy mély levegőt, szabadulj meg tőlük.
-
2020 szeptember 8.
A gin-tonic története a kezdetektől napjainkig - Még skorpiós változata is van
Nem véletlen a gin-tonic töretlen népszerűsége, utánajártunk, mi lehet a titka.
-
2020 szeptember 8.
10 házi készítésű finomság, ami jól viseli a csomagolást: iskolába vagy munkahelyre is viheted
Becsengettek. A kicsik és nagyok újra az iskolapadba ültek okosodni, a felnőttek pedig munkába járnak. Ilyenkor az étkeztetés nehéz feladat.
-
2020 szeptember 6.
A ketchupban eredetileg nem is volt paradicsom - Miből állt akkor a mártogatós?
Sokak kedvence, a ketchup Kínából származik, de a britek terjesztették el és Amerika tette népszerűvé.
-
2020 szeptember 6.
5 hely a konyhádban, ami a baktériumok melegágya – Ezekre figyelj, hogy elkerüld a fertőzést
Főzni, sütni, na, meg az enni szeretők körében a lakás legkedveltebb pontja a konyha.
-
2020 szeptember 5.
A hosszú kávé erősebb, mint az eszpresszó? Ettől függ a koffeintartalom
Ha nagyon álmos valaki, általában minél rövidebb kávét iszik, de biztos, hogy ez a legjobb választás a fáradtság leküzdésére?
-
2020 szeptember 5.
4 dolog, amire figyelj, hogy tökéletes legyen a tükörtojás – A sütés hőfoka sem mindegy
A tükörtojás sütése egyszerűnek tűnik, de igazából még a legrutinosabb szakácsok is óvatosságra intenek a készítésénél, hisz nagyon könnyen el lehet rontani a mutatós finomságot.
-
2020 szeptember 4.
Azt hinnéd, hogy spagetti van a képen, pedig valami egészen más - Ezek a sütemények bárkit megtévesztenek
Mindenki szereti a rántott húst, na, de mi van akkor, ha a panír alatt mondjuk citromos-túrós töltelék bújik meg, a krumpli cukorból van, és egyáltalán semmi sem az, aminek látszik?
-
2020 szeptember 3.
A villanytűzhely kóser, az indukciós nem – Összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat a kóser konyháról
A kizárólag kóser ételek fogyasztása, a kóser étkezés és a kóser konyha a zsidóság egyik alappillére, amelynek eredete egészen az ókori Izraelig nyúlik vissza, és már a Biblia, vagyis Mózes ötödik könyvének vallási előírásai is tartalmazzák.
-
2020 szeptember 2.
A legfinomabb chilis ételek, nyitott pincék, bográcsozás - Színes gasztroprogramok lesznek a hétvégén
Jazz-zene, hűs borok, frissen sült halételek - olyan változatos programok és ínycsiklandó ételek, italok lesznek a hétvégén, hogy kár lenne őket kihagyni.
-
2020 szeptember 2.
A legjobb reggelizőhelyek Budapesten – 9 kedvencünket mutatjuk
Amikor leültem, hogy összeszedjem és megírjam Budapest szuper reggelizőhelyeinek listáját, még nem sejtettem, hogy ennyire nehéz dolgom lesz: akár hetekig fedezhetnénk fel új helyeket anélkül, hogy kétszer betérnénk ugyanoda.
-
2020 szeptember 1.
Mi köze van a teának a vajhoz? Ezért hívják teavajnak a népszerű kencét
Van köze a kettőnek egymáshoz, vagy csak egy félrefordításról van szó? Utánajártunk a kifejezés eredetének.
-
2020 augusztus 30.
A chili jótékony és káros hatásai: így hat a szervezetre a kapszaicin
Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben méreg? Összegyűjtöttük, mi mindent kell tudni a kapszaicinról, érdemes-e gyakran fogyasztani.
-
2020 augusztus 29.
Gyulladás- és vérnyomáscsökkentő, immunerősítő – 8 érv, amiért érdemes körtét fogyasztani
A körte az almához hasonlóan egész évben beszerezhető, zamatos, egészséges gyümölcs, amit nem csak nyersen érdemes fogyasztani - sütemények, levesek, saláták és különböző szószok is készülhetnek belőle.
-
2020 augusztus 28.
A 4 legjobb food truck Budapesten – Most kiderül, melyik guruló konyhában készül a város legfinomabb grillcsirkéje
Külföldi utazások során gyakran találkozik az ember guruló, ételtől roskadozó büfés kocsikkal - főleg az Egyesült Államokban népszerűek az így kínált utcai ételek.
-
2020 augusztus 27.
Védi a szívet, méregtelenít és nyugtató hatása is van: ezért fogyassz gyakran koriandert
Az ősidők óta használt fűszernövény a zellerfélék családjába tartozik. A koriandernek minden része ehető, frissen és őrölt formában is beszerezhetjük.
-
2020 augusztus 26.
Kóstoltál már fekete fagyit és limonádét? Ezen a hétvégén erre is lesz lehetőséged
Használjuk ki, amíg még tart a nyár és a jó idő, vegyünk részt egy hangulatos nyár végi programon, élőzene, finom ételek és italok várnak mindenkit ezen a héten is.
-
2020 augusztus 25.
A 12 éves kis szakács megmutatja a világnak, milyen lenyűgözőek a vegán ételek – Hatalmas tervei vannak
Fiatalkora ellenére remekül mozog a konyhában, a családja és barátai étkezéséről is ő gondoskodik, a főzés a szenvedélye.
-
2020 augusztus 24.
Hogyan főzzünk babot anélkül, hogy puffasztana? 5 trükk, hogy ne legyenek emésztési problémáid
Az olyan hüvelyesek mint például a bab nagyon népszerűek a táplálkozásban, hiszen olcsók, rostban gazdagok és laktatóak, és nem utolsó sorban változatosan felhasználhatóak.
-
2020 augusztus 23.
Több mint 17 millió forintba kerül a világ legdrágább vize – Mitől olyan különleges?
A luxustermékek kínálata a gasztrovilágában érdekes képet tár elénk, aranyárban mért fűszerek, madárfészkéből készült leves, millió dolláros nyers hal. Természetesen luxusvíz is kapható.
-
2020 augusztus 22.
Így vesznek rá a szupermarketek a vásárlásra - 8 tipp, hogy hó végére is maradjon pénzed
Hacsak nincs saját farmunk, a szupermarket elkerülhetetlen állomása a mindennapi életnek, hiszen a szükséges élelmiszert ott szerzed be. Na de mi a szükséges élelmiszer?
-
2020 augusztus 21.
Miért nem romlik meg soha a méz? Ez rá a tudományos magyarázat
Ha évekig tároljuk a kamra polcán a mézet, akkor sem lesz semmi baja, de mi ennek az oka?
-
2020 augusztus 19.
4 szuper borászat a Balatontól távol - Kisebbet és nagyobbat is mutatunk
Azoknak, akik megvannak egy-egy hétvégét strandolás nélkül, adunk pár tippet, ahol jó borok, elhivatott borászok, csodás dűlők, látnivalók és programok várják.
-
2020 augusztus 17.
Így tisztítsd meg a grillrácsot, hogy ne rozsdásodjon - Egyszerű praktikákat mutatunk
Ha nyár, akkor grillezés, bár maga a sütögetés mindig jó hangulatban telik, a grillrács letakarítása már kevésbé.
-
2020 augusztus 16.
Hűsítő fogások a forró nyári napokra – 10 ötletet adunk, mit készíts a családnak
Szeretünk enni. Perzselő nyári napokon mégis megváltozik az étvágyunk, nem kívánjuk úgy az ételt - friss, könnyen elkészíthető fogásokra vágyunk.
-
2020 augusztus 15.
Hidratál, segíti az emésztést és diétázók is bátran ehetik – 10 érv, miért érdemes uborkát fogyasztani
A lédús uborka az egyik legegészségesebb zöldség, ásványi anyagokban dúskál, sokféle vitaminban bővelkedik, kalóriatartalma pedig nagyon alacsony.
-
2020 augusztus 14.
Ez az 5 legjobb pékség Budapesten – A legfinomabb helyben sült, ropogós pékáruk
Az utóbbi években sorra nyílnak a jobbnál jobb kézműves pékségek, ahol mindennap arra törekednek az ügyes kezű pékek, hogy a lehető legjobb minőségű áruval töltsék fel a polcokat.
-
2020 augusztus 13.
Ősi, elfeledett szuperélelmiszer a som – Változatosan felhasználható és nagyon egészséges
Az őshonos gyümölcs első ránézésre nagyon hasonlít a csipkebogyóra, és bár mindkettő C-vitaminban gazdag, mégsem ugyanolyanok.
-
2020 augusztus 12.
Szeretnél hullócsillagokat látni egy gyönyörű pincehegyen? A hétvégén erre is lesz lehetőség
Ezen a héten rekordmeleg van, nehéz szívvel merészkedünk ki a tűző napra, mégis érdemes kihasználni az utolsó nyári heteket, kevés jobb dolog van a friss levegőn szervezett gasztroprogramoknál.
-
2020 augusztus 8.
Itt eheted a legfinomabb hamburgereket a fővárosban – 8 kedvencünket mutatjuk
Nem túlzás, ha azt mondom, hogy a hamburger a legkedveltebb street food, nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné.
-
2020 augusztus 7.
Töltve és rántva is isteni lesz a cukkini – 10 kedvenc receptünk, ami a zsenge zöldségből készül
Az egészséges, lédús zöldség sokoldalúan felhasználható a konyhában. Alacsony energiatartalma miatt fogyókúrás étrendbe is beépíthető.
-
2020 augusztus 5.
Hangulatos görög piknik, nemzetközi sörnap, velencei-tavi borkóstoló - Ezek a legjobb hétvégi programok
Használjátok ki az utolsó napos, nyári heteket, mozduljatok ki otthonról, mert ismét szuper gasztroprogramok várnak rátok.
-
2020 augusztus 5.
Tele van rosttal, segíti az emésztést, természetes vágyfokozó - Ezért érdemes fügét fogyasztani
A füge igazi mediterrán gyümölcs, de az egyre melegebb klímának köszönhetően már Magyarországon is megterem. Bár sokan inkább csak szárítva, aszalva fogyasztják, érdemes frissen is megkóstolni és beiktatni az étrendbe.
-
2020 augusztus 4.
Mutatjuk az idei Ország Tortájának nyerteseit: a birsalmás, többrétegű Curiositas vitte el a fődíjat
Idén is sok ötletes, kreatív, különleges ízvilágú torta született, nem csak a birsalmás, a meggyes is hatalmas kedvenc lesz.
-
2020 augusztus 4.
Daragaluska, csipetke, kötött tészta: 5 izgalmas levesbetétet mutatunk, amivel sokkal finomabb lesz a húsleves
A krémleveseket a legtöbbször selymesre pürésítve készítjük, levesbetétnek pedig krutont, magvakat, pirosra sült szalonnát vagy főtt zöldségeket pakolunk.
-
2020 augusztus 3.
Amikor a gyümölcs a státuszszimbólum - Japánban még a dinnye is masszázst kap
Az élelmiszerek között is hódítanak a luxustermékek, a japánok például a méregdrága gyümölcsökért rajonganak.
-
2020 augusztus 3.
A 10 legfinomabb csokoládés recept – Az egyszerű piskótától a szaftos csokitortáig
Csokis sütemények nélkül lehet élni, csak nem érdemes, legyen az a legegyszerűbb keksz vagy bonyolult torta, nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem a hangulatunkat is javítja.
-
2020 augusztus 2.
A Michelin-csillag története – Így kötődik az elnevezés a gumiabroncshoz
Azt mindenki tudja, hogy a Michelin-csillag hatalmas elismerés, amit csak a legjobb éttermek kaphatnak meg. De mégis miért Michelin, és mi köze van az autógumihoz?
-
2020 július 29.
Ázsiai éjszakai piac, kézműves vásár, ecetkészítés online - Ezek a legjobb programok a hétvégén
Bár mindig izgalmas és változatos programok közül válogathatunk, az e heti kínálatnál színesebb és különlegesebb még nem nagyon volt.
-
2020 július 28.
5 ötlet, mit kezdj a pestóval – Kerülhet pizzára, kenhetjük kenyérre, de még húst is pácolhatunk vele
Az olasz konyha kedvenc szószát mindig tésztával egybeforgatva, esetleg főtt burgonya mellé fogyasztjuk, pedig a pesto jóval több lehetőséget rejt magában, kis kreativitással sokféle ételt tehet izgalmasabbá.
-
2020 július 26.
A legjobb receptek meggyből, süti és leves is van köztük – 8 kedvencünket mutatjuk
A lédús gyümölcs lehet édes vagy savanykás zamatú, ez fajtától függ, bár minél érettebb, annál finomabb.
-
2020 július 25.
10 hagyományos étel, amit mindenki szeret - A bablevestől a töltött paprikáig
Bármennyire is szeretünk újdonságokat, izgalmas ételeket kipróbálni, azért a hagyományos ételek fontos helyet foglalnak el a szívünkben és a gyomrunkban.
-
2020 július 24.
10 szomjoltó, frissítő nyári ital – Nem csak a víz hidratál
Mindannyian tudjuk, hogy a vízivás és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, főleg melegben, mindennél fontosabb, és nemcsak a hidratáltságban segít, hanem az emésztésben is szerepet játszik, sőt, a bőrnek is szüksége van rá.
-
2020 július 24.
Hűtő vagy spájz? Ezért nem mindegy, hol tárolod az élelmiszereket
Amikor a bevásárlásból hazaérünk, a legelső lépés a vásárolt ételek megfelelő helyre való elpakolása, mert nincs annál rosszabb, ha valami a helytelen tárolás miatt romlik meg.
-
2020 július 23.
A pezsgő nem csak az ünnepek itala - Mi a különbség közte és a habzóbor között?
Nyár közepe van, és bár a mostani sok mindenben eltér a megszokott júliusainktól, az talán most sem változott, hogy szeretünk pezsgőzni.
-
2020 július 22.
Latin ételkülönlegességek, kultúra, pesti borkörút - A 6 legjobb program július végére
A gasztroprogramokban az a jó, hogy mindig változatosak, sokszínűek, mindenki megtalálhatja a kedvencét köztük, legyen szó ital- vagy ételkülönlegességekről.
-
2020 július 22.
A legjobb fagyizók a fővárosban – Ezekre a helyekre érdemes betérni
Nyáron a legjobb desszert a fagylalt, hűsít, nem telít el és kiválóan csillapítja édesség iránti vágyunkat - ezzel az állítással lehet vitatkozni, de nem érdemes.