1770 találat
-
2021 január 16.
Természetes immunerősítés télen is: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket edd minél gyakrabban
Télen elég gyér a választék a friss zöldségekből és gyümölcsökből, de szerencsére azért akadnak olyan egész évben kapható vitaminbombák, amelyeket érdemes minél gyakrabban fogyasztani.
-
2021 január 16.
Csőben sült karfiol sok sajttal: krumplival rétegezve lesz igazán laktató
A krémesre sült karfiol gazdagon készül, önmagában is isteni, de húsok mellé, köretként is kínálható.
-
2021 január 16.
Isteni a törökök aranyszínű fánkja, a Tulumba - A kisült tésztát mézédes szirup öleli körbe
Minden nemzetnek megvan a maga kedvenc fánkkülönlegessége, a törököknek is. A Tulumba szokatlan módon készül, a végeredmény mégis egy isteni, édes finomság.
-
2021 január 16.
Kívül ropogós, belül puha brokkolis-sajtos golyó - Előételnek is tökéletes
Leheletvékony panírtól lesz roppanós a brokkolis-sajtos golyó, amit nem fogsz tudni abbahagyni.
-
2021 január 16.
Aranybarna csirkecombok mézes-narancsos pácban sütve - Nagyon omlós lesz a hús
Nem elég, hogy laktató, még izgalmas ízkombináció is a csirke összepárosítása naranccsal és mézzel.
-
2021 január 15.
Miben mások a nemzetek pizzái? Nápolyban és Rómában is más az autentikus recept
Az nem vitás, hogy a pizza a világ egyik legnépszerűbb étele és annyiféle létezik belőle, hogy tényleg mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.
-
2021 január 15.
Tojásos-zöldséges sült quinoa: egészséges, tápláló és nagyon finom
Sült tojás, fehérjedús quinoa és roppanós zöldségek alkotják ezt az isteni, könnyed fogást.
-
2021 január 15.
Krémes, szaftos csirkés spagetti – Villámgyors ebéd vagy vacsora
A csirke elképesztően puha és szaftos marad a szószban, spagettivel sül egybe, hogy igazán laktató legyen.
-
2021 január 15.
Selymes, vajas répafőzelék: így készítve a gyerekek is szeretni fogják
A krémes répafőzelék kétféle módon kerülhet a tányérra, édesen vagy pikánsan fűszerezve.
-
2021 január 15.
Isteni citromos desszertek, amiket imádni fog a család: egyszerű, változatos finomságokat mutatunk
A lédús citrom rengetegféleképpen felhasználható, kerülhet különböző italokba, ellenállhatatlan desszertekbe és még főételek, saláták vagy mártások ízesítésénél is hasznát lehet venni.
-
2021 január 14.
A változatos táplálkozás nem csak annyit jelent, hogy mindennap mást eszel - Nem mindegy, mit fogyasztasz
Arra igyekszik mindenki odafigyelni, hogy ne ugyanazt az ételt egye mindennap, viszont az sem mindegy, hogy mivel váltogatja.
-
2021 január 14.
Ropogós, indiai tésztabatyu húsos töltelékkel - Így készül a tökéletes szamósza
A szamósza háromszög alakú tésztabatyu, a töltelék mindig gazdag, sokféle lehet, a csomagok rejthetnek édes vagy sós meglepetést.
-
2021 január 14.
Csokoládéba mártott vaníliás karika, a retró kedvenc: sokkal finomabb, mint a bolti
A vaníliás karika az egyik legfinomabb hazai gyártású keksz, amit otthon játszi könnyedséggel, pillanatok alatt össze lehet dobni.
-
2021 január 14.
A legpuhább vajas kifli – Süsd rozsliszttel keverve, hogy egészségesebb legyen
Ebben a kifliben az a legnehezebb, hogy ne edd meg rögtön, ahogy kivetted a sütőből, de ha ezt megugrod, akkor utána szuper szendvicsalapanyagot kapsz.
-
2021 január 14.
Meddig állnak el a húsok a hűtőben? A feldolgozott készítményekre is figyelni kell
Az ember alapvetően szeret bespájzolni, nemcsak tartós élelmiszerekből, hanem különféle húsokból is. Ennek ellenére ne vegyél egyszerre túl nagy mennyiséget, mert nem mindegyik húst tárolhatod hosszú ideig.
-
2021 január 13.
Kívül ropogós, belül puha csicseriborsó-fasírt - Tele van fehérjével
Hasonlít a falafelre, de kevésbé fűszeres ez a húsmentes fasírt, amit a csicseriborsóval ismerkedők is szeretni fognak.
-
2021 január 13.
Fahéjas csavart leveles tésztából: a népszerű vendégváró édes változata
A fahéjrajongók mindenképp készítsék el ezt az édes, ropogós csavart rudat, reggelinek, de nassolnivalónak is tökéletes.
-
2021 január 13.
Krémes, toszkán csirkemell: tejszínes-paradicsomos szósszal készül a hús
Az ízekben gazdag, krémes szósz nagyon jól kiegészíti a fűszeres, pirult csirkemellet, érdemes kipróbálni ezt a receptet.
-
2021 január 13.
Mézes-chilis sült krumpli szezámmaggal szórva – Dupla bundában sül ropogósra
Nem elég, hogy sült krumpli, még meg is van bolondítva mézes-chilis mázzal, biztos, hogy a tíz ujjadat is megnyalod utána.
-
2021 január 13.
Így tüntesd el a vízfoltokat az üvegpohárról - Biztos módszert mutatunk
Kevés dühítőbb dolog van annál, mint amikor a mosogatógépből tisztán kiszedett poharak mindegyikén csúnya vízfoltok éktelenkednek ahelyett, hogy csillognának.
-
2021 január 12.
Vitaminokban gazdag, zelleres almasaláta: sültek mellé tökéletes lesz
Filléres, egészséges és 10 perc alatt összedobható a zelleres almasaláta, amelyhez még dresszing sem szükséges, hogy finom legyen.
-
2021 január 12.
Sütőben sült zöldségek pirított kolbásszal és remegős tojással - Laktató egytepsis fogás
Valódi ízbomba ez a tartalmas egytepsis, az édeskés paprikához és krumplihoz nagyon jól passzol a sós kolbász és a folyós sárgájú tojás.
-
2021 január 12.
Liszt nélkül készül a pihe-puha mandulás sütemény – Alig kell hozzá valami
Az alakbarát sütemény nagyon egyszerűen készül, az alapanyagokat csak egybe kell forgatni, majd formába simítani, utána mehet a sütőbe. Ezek után már csak türelmesen kell várni, hogy elkészüljön.
-
2021 január 12.
A filmtörténelem legemlékezetesebb kajajelenetei: Bud Spencertől Quentin Tarantinóig
A filmeket mindenki szereti, kikapcsolnak, szórakoztatnak, nagy nevetve, olykor pedig könnyes tekintettel nézik az emberek a mozivászont vagy épp a tévé képernyőjét.
-
2021 január 11.
Sokoldalúan felhasználható Ezersziget öntet: salátára, húsok mellé, de szendvicsbe is illik
A majonézalapú Ezersziget öntet intenzív zamatáról híres, gazdag aromája még a legunalmasabb salátát is feldobja.
-
2021 január 11.
Puha, sütés nélküli almás-fahéjas kókuszgolyó - Cukor helyett méz édesíti
Nagyon szaftos lesz a reszelt almától ez az egyszerű édesség, amelyet darált dióval vagy keksszel is összegyúrhatsz.
-
2021 január 11.
Brokkolival pirított, fűszeres marhahús – A serpenyőben érnek össze az ízek
Pikáns szószban sül egészen omlósra és puhára a marhahús, amelyhez tökéletesen illik a ressre párolt brokkoli.
-
2021 január 11.
Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk
A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.
-
2021 január 10.
Cézár-saláta téli kiadásban: roppanós kelkáposzta az alapja
Kétféle roppanós zölddel, citromos vinaigrette-tel és fokhagymás olajba forgatott krutonnal a legfinomabb a Cézár-saláta.
-
2021 január 10.
Tartalmas, immunerősítő ramen leves házilag – Tápláló gyógyír a hűvös napokra
Egy tányérnyi ízletes, forró ramen leves gyógyír testnek és léleknek, tele van ásványi anyagokkal, rengetegféleképpen variálható, sosem tud ráunni az ember.
-
2021 január 10.
Puha banánkenyér krémsajttal a közepén – Még szaftosabb lesz így a sütemény
Az édes krémsajt nagyon jól kiemeli a banánkenyér ízét, ráadásul még puhábbá teszi azt.
-
2021 január 10.
Elképesztően finom rántott csirkemell: a hús kukoricaprézliben van megforgatva
A rántott hús nem a megszokott módon készül, zsemlemorzsa helyett kukoricaprézlis bundát kap.
-
2021 január 10.
A fokhagyma egészségügyi hatásai: vírusölő, méregtelenítő és immunerősítő
A fokhagyma ősi fűszernövény, intenzív aromája miatt sokan szeretik, míg mások köszönik szépen, nem kérnek az erejéből, képesek egy életre száműzni a konyhájukból.
-
2021 január 9.
Krémes burgonyaleves pirított gombával gazdagítva: tejfölös habarással lesz még finomabb
A krumplilevest az erőteljes zamatáról híres rókagomba teszi különlegessé.
-
2021 január 9.
Sütőtök hasselback módra: fűszeres-mézes máz teszi különlegessé
A sütőtök édesen és sósan készítve is nagyon finom, készülhet egyszerűen tepsiben sütve vagy jól felturbózva.
-
2021 január 9.
Szaftos, paradicsomos spagetti pirított szalonnával - Hagyományos olasz recept alapján
Nem kell hozzá sok minden, szalonna, paradicsom, sajt és fehérbor, de tökéletes a harmónia az alapanyagok között.
-
2021 január 9.
Villámgyors, egyszerű habos-túrós süti – Kész réteslapból is elkészítheted
Elképesztően gyorsan elkészül ez a túrós sütemény, szinte csak a sütőnek van dolga vele.
-
2021 január 9.
Így süsd a kolbászt, hogy ne repedjen meg – 5 tipp, hogy elkerüld a zsírfoltos sütőt
Van, aki alaposan megszurkálja, míg más inkább zsírral keni meg sütés előtt a kolbászt abban bízva, hogy majd szépen átsül, repedésmentesen kerül ki a sütőből.
-
2021 január 8.
Isteni, répás céklakrémleves sós feta sajttal: pirított zöldségek adják az alapot
Krémes, sűrű és nagyon laktató ez a leves, könnyed főételként is megállja a helyét.
-
2021 január 8.
Klasszikus, köményes káposztasaláta – Bármilyen sült mellé tökéletes
Húsok mellé a legjobb választás ez a káposztasaláta, gyorsan megvan és kiemeli az ízeket.
-
2021 január 8.
Tejkaramellával töltött argentin keksz: a pénztárcabarát aprósütemény mindenkit levesz a lábáról
Dél-Amerika kedvenc töltött keksze az Alfajores, az édes tejkaramellával megkent korongok szó szerint függőséget okoznak, nehéz lesz majd leállni velük.
-
2021 január 8.
Káposztás tészta újragondolva: pirosra sült sertéshússal egybeforgatva kerül az asztalra
A hazai ízek szerelmeseinek egyik nagy kedvence a káposztás tészta, ami pillanatok alatt elkészül, van, aki jó borsosan, míg más cukorral megszórva szereti.
-
2021 január 8.
Így lesz tökéletes a tartármártás: az sem mindegy, milyen hőmérsékletűek az alapanyagok
Rántott húsok és zöldségek mellé kötelező a tartármártás, igazi retró kedvenc, amit kisvendéglőkben, na meg otthon is szeretnek cukorral megbolondítani.
-
2021 január 7.
Fűszeres sörbundába mártott hagymakarika – Így készítve rajta marad a massza a zöldségen
A ropogósra sült hagymakarika remek kísérője lehet hamburgereknek, testes szendvicseknek, szaftos sült húsoknak, vegetáriánusok pedig főzelék mellé is fogyaszthatják.
-
2021 január 7.
Szénhidrátmentes pizzatészta mandula- és kókuszlisztből – Ezt büntetlenül eheted
Ha vigyázol az alakodra, akkor is élvezheted a pizza ízét, csak a megfelelő lisztet kell használnod hozzá.
-
2021 január 7.
Belül krémes, kívül roppanós fahéjas sütemény: olyan, mint egy brownie
Ennél finomabb sütit keresve sem találsz, isteni finom, nagyon ragacsos és elképesztően fahéjas.
-
2021 január 7.
Extra ropogós, isteni sütőben sült krumpli – Zsírban készül a burgonya
Ha eddig kerested a legropogósabb krumpli receptjét, most megtaláltad, egy plusz hozzávalóval tökéletes lesz.
-
2021 január 7.
Így tüntetheted el a makacs foltokat az edényeidről - Vegyszermentes megoldásokat mutatunk
Van, amikor a mosogatás már nem segít - egy idő után elkerülhetetlen, hogy foltos legyen az edény, akár elszíneződésről, akár odaégett ételről legyen szó.
-
2021 január 6.
Így készül az édes, házi kávélikőr - Alig kell hozzá valami
Összesen 10 perc munka van a házi kávélikőr készítésével, viszont egy kis türelemre szükséged lesz, míg összeérnek az ízek.
-
2021 január 6.
Omlós pite citromos krémmel töltve - Írótól lesz könnyed és selymes
Ha még nem tetted, próbáld ki az íróval sütést - ez a tejtermék könnyeddé, puhává teszi a süteményeket.
-
2021 január 6.
Illatos, édes-savanyú ázsiai tészta házilag: szaftos hús és sok-sok zöldség gazdagítja
Az ázsiai ízvilágú, kicsit pikáns, tartalmas tésztás étel 40 perc alatt kész, vacsoraötletnek sem utolsó.
-
2021 január 6.
Ropogós, mandulás bundába forgatott csirkemell: így lesz a legfinomabb a rántott hús
A zöldfűszeres mandulába forgatott rántott hús valódi ízbomba, a hús szaftos és puha, a bunda pedig pirult és ropogós.
-
2021 január 6.
Hogyan fokozza a céklalé a teljesítményedet? Számos pozitív egészségügyi hatása van
Ha szeretnél egészséges maradni, fogyassz minél több céklát mindenféle formában, sütve, krémlevesnek, de a legjobb, ha levet készítesz belőle.
-
2021 január 5.
Répakrémleves szezámmagpasztával - A tahini új dimenzióba repíti a megszokott alapanyagot
Ez nem csak egy szimpla krémleves: három szokatlan lépés teszi igazán különlegessé, elkészíteni viszont egyszerű.
-
2021 január 5.
30 perces tejszínes-gombás tészta – A krémes mártás teszi ellenállhatatlanná
Pillanatok alatt az asztalra kerül a tejszínes-gombás tészta, frissen a legfinomabb.
-
2021 január 5.
Szaftos piskóta friss narancslével – Bármilyen aszalt gyümölccsel dúsíthatod
Villámgyorsan összedobhatod ezt a puha piskótát, amiből ne spórold ki az aszalt gyümölcsöt.
-
2021 január 5.
Laktató egytepsis tonhallal, rizzsel és rengeteg sajttal - A sütőben érnek össze az ízek
Ha kipróbálnál valamilyen izgalmas, ízeiben összetett, mégis nagyon egyszerű receptet, ez a legjobb választás.
-
2021 január 4.
Amellett, hogy finom, gyulladáscsökkentő és vízhajtó is – Ezért érdemes zellert fogyasztani
A zeller nemcsak finom, hanem egészséges is, mindegy, hogy gumós vagy angol zeller, bármelyiket is választod, remekül fel tudod majd használni minden részét a konyhában.
-
2021 január 4.
Szaftos zabpelyhes muffin banánnal, répával és mézzel - Napokig puha marad a tésztája
Egy újabb keverem-kavarom muffinrecept, csak egy fokkal egészségesebb kiadásban.
-
2021 január 4.
Vitamin- és fehérjedús sült céklakrém tahinivel – Mártogatósnak vagy szendvicskrémnek
Nem nagyon létezik ennél egészségesebb mártogatós - a szezámpaszta, vagyis a tahini és a cékla tökéletesen működnek együtt.